CS:GO

Stora ändringar i svenska superlaget: Hyllade ledaren ersätts

av Simon Engstrand

pronax

Svenska superlaget och major-mästarna Fnatic lyckades inte ta sig vidare ur gruppspelet på den senaste major-turneringen Dreamhack Cluj.
Nu genomgår laget radikala förändringar då den hyllade in-game ledaren Markus ”pronax” Wallsten ersätts med före detta Gamers2-spelaren Dennis ”dennis” Edman.
”Jag känner mig hedrad att få den här möjligheten”, säger dennis i ett uttalande.

Markus ”pronax” Wallsten, som gick med i Fnatic strax innan den första major-turneringen Dreamhack Winter 2013, startade en ny era i det orange/svarta laget när han gick med. De vann den första majorn, ersatte senare två utav lagets spelare och blev sedan legendariska när de vann två raka major-turneringar 2015. Nu lämnar den hyllade ledaren Fnatic.

Flusha tar över IGL-rollen

Enligt ett pressmeddelande från Fnatic söker Pronax nya utmaningar. I hans sist kliver före detta Gamers2-spelaren Dennis ”dennis” Edman in. Han kommer dock inte ta över rollen som in-game ledare – det gör i stället Robin ”flusha” Rönnquist.

Dennis bidrog bland annat med att ta sitt lag, G2, till semifinal på Dreamhack Cluj där de nästan lyckades knipa en finalplats mot EnvyUs. Men från och med idag bär alltså Dennis en lagtröja med orange logga.
”Jag känner mig hedrad att få den här möjligheten. Jag förstår om några av mina fans tror det är ett själviskt beslut med tanke på att vi just börjat åstadkomma starka resultat med Gamers2. Men att spela med den är linan har alltid varit en dröm för mig, och nu blir den förverkligad. Jag är mer än redo att lägga ned så mycket tid som bara möjligt för att ta tillbaka laget dit det hör hemma”, säger dennis i ett uttalande.

Dansk ersättare i G2

I Gamers2-lägret sker givetvis också förändringar. Där kliver den danske före detta Dignitas-spelaren in. Philip ”aizy” Aistrup, som han heter, var en utav de högst presterande spelarna för det danska laget på Dreamhack Cluj. Om han kan ta samma styrka och hjälpa Gamers2 till toppen återstår att se.
”Jag ser väldigt mycket fram emot att bidra till laget med de här killarna och förhoppningsvis kan vi åstadkomma stora saker”, säger aizy i ett uttalande.

Från Team Dignitas lämnar även Jacob ”pimp” Winneche. Han påpekar dock att han är ”långt från färdig, utan bara har börjat”. Ruben ”RUBINO” Villarroel och Kristian ”k0nfig” Wienecke tar över för Pimp och aizy.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport