CS:GO

Storlaget utslaget efter första dagen

av Björn Ehrnberg

 

 

Det blev en intensiv första dag i ESWC-turneringen. Flera okända lag gjorde sig ett namn på den globala CS:GO-scenen, samtidigt som ett av de större lagen åkte ut på rundskillnad. Cloud 9 får nu rikta in sig på Dreamhack Winter.
– Förlåt alla, vi förlorade viktiga rundor och spelade helt enkelt för dåligt, skriver lagets kanske störste stjärna, Spencer ”Hiko” Martin, på Facebook.

Efter en rafflande första dag med flera sköna highlights har nu röken lagt sig. Som väntat fick inte se några av underdogsen rå på proffslagen.

Mest noterbart efter första dagen var att Fnatic blev krossade av Na’Vi, men framför allt att Cloud 9 – återigen – blev utslagna på rundskillnad. Allt som fattades var en runda. En runda de enkelt kunde ha fått om inte Jordan ”n0thing” Gilbert fått för sig att kniva en spelare i Planetkey.

”Jag kommer tillbaka till slutspelet”

Misstaget kostade laget avancemang för andra turneringen i rad. Det var även andra gången inom loppet av en vecka som laget ut på just rundskillnad, mot just Virtus.Pro och LDLC.

I den andra gruppen rullade Fnatic över samtliga innan svensklaget åkte på en rejäl mina mot Na’Vi på Mirage. Lagets störste stjärna, Jesper ”JW” Wicksell underpresterade ordentligt och kändes inte igen från tidigare matcher. Men han utlovar revansch.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport