CS:GO
English version

Superstjärnan inför majorn: ”Jag kan nå min toppform igen”

av Simon Engstrand
shox
Richard ”Shox” Papillon

En trend inom Titan har länge varit att förlita sig på högklassiga individuella prestationer från superstjärnor som Kenny ”KennyS” Schrub.
Nyligen lämnade dock KennyS och Dan ”apex” Madesclaire laget och in kom istället Richard ”Shox” Papillon samt Edouard ”SmithZz” Dubourdeaux.
– Jag tycker min personliga form har känts bra, men jag vet samtidigt att jag är långt från min högsta nivå, säger Shox till Aftonbladet Esport.

Ända sedan stora franska lagkarusellen 2014 har en tydlig trend inom Titan varit att förlita sig på storartat individuellt spel från superstjärnor som Kenny ”KennyS” Schrub. Men på senare tid har laget tappat sin största stjärna i en affär som såg KennyS och Dan ”apex” Madesclaire bytas ut mot Richard ”Shox” Papillon samt Edouard ”SmithZz” Dubourdeaux.

Själv räknas Shox allt som oftast till den lilla skaran av superstjärnor som finns på CS:GO-horisonten, och nu är det upp till honom att föra facklan vidare på årets största major-turnering, ESL One Cologne.
– Jag tycker min personliga form har känts bra, men jag vet samtidigt att jag är långt från min högsta nivå. Nu till en början har jag jobbat hårt på lagaspekten, tillsammans med Kévin ”Ex6TenZ” Droolans, och fokuserat på hur rundorna ska spelas, vad vi borde göra och inte borde göra, mer än mitt personliga spel. När alla pusselbitar sitter på sin plats har jag ingen tvivel om att jag kan nå min toppform igen. Angående Cologne så är nyckeln att hitta rätt spelstil mot våra motståndare. Går allt vägen ska nog ShoxieJESUS kunna dyka upp, säger Shox till Aftonbladet Esport med ett brett leende på läpparna.

Hur känns det att spela med nya laget?
– Riktigt bra. Vi hade en tuff debut på ESL Cologne-kvalet, med bara fyra dagar att förbereda oss.  Men vi lyckades riktigt bra och jag var väldigt glad. Just nu bootcampar vi och fortsätter med arbetet. Allt går bra och jag känner att vi växer och lär oss efter varje match, vilket för mig är det allra viktigaste. Jag tror definitivt på oss och vet att vi tillsammans kan uppnå stordåd.

Hur tror du det kommer gå på majorn?
– Jag kan inte riktigt svara på den frågan, för jag är inte helt insatt i de andra lagens nuvarande form. Jag fokuserar bara till max på mitt eget och tror verkligen vi kommer ta oss till semifinal. Det kommer bli riktigt svårt med Fnatic och Na’vi i vår grupp, men allt handlar om mentalitet. Vi har kraften att uppnå något fantastiskt, nu återstår bara att se hur det faktiskt går på servern.

”Vi har tveklöst bättre taktiker och lagspel”

Sommaren 2014 bringade en enorm lagkarusell i den franska CS:GO-scenen, och den gångna sommaren bjöd på något liknande. Både Team EnvyUs och Titan hade under längre tid verkat utmattade och inget av storlagen levererade särskilt imponerande resultat. Under ESWC Montreal kom en tweet som tydde på att lagändringar på gång, och i mitten av Juli gjordes ett byte mellan båda lagen.
– Vi har två helt olika lag för tillfället, speciellt när det kommer till spelstil. Jag tror Envy har ett mer skill-baserat lag generellt, men tittar man på våran lineup i Titan så känner jag tveklöst att vi har bättre taktiker och lagspel. Under de viktiga dagarna framöver så handlar allt för oss om att sätta skotten, säger Shox och fortsätter:
– I slutändan är det fortfarande för tidigt att bedöma vilka av oss två som är det bättre laget. Jag skulle säga att Envy ligger lite över oss med tanke på deras IEM Cologne-vinst, men inte förrän om några månader kan vi göra en korrekt bedömning.

Du och SmithZz bytte lag, och det stod ganska klart att ni är en duo. Varför är det så viktigt för er att spela ihop?
– Jag vet inte hur han ser på det, men från mitt perspektiv handlar det om att jag spelat med honom under hela karriären. Han har funnits där varje gång jag vunnit en stor titel, och det betyder något. För mig är han en person som verkligen behövs i ett lag. Han bidrar med så otroligt mycket när det kommer till lagkemi, vilket är det allra viktigaste om man vill nå toppen. På en personlig nivå så har han också en väldigt lugnande närvaro, som jag vet hjälper mig att spela på toppnivå. Jag har svårt att föreställa mig i ett lag utan honom.

Vad skulle du säga gick fel i Envy?
– Vi hade en del interna problem som inte kunde lösas på grund av dålig kommunikation. Vi var inte nöjda med resultaten, alla hade olika åsikter om varför vi fick så dåliga resultat och vi kommunicerade inte med varandra. När man slutar prata öppet och ärligt med varandra har man nått en punkt man helt enkelt inte kan återvända ifrån, och vi nådde tyvärr den punkten i Envy.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport