CS:GO
English version

Superstjärnan inför semifinalen: ”Vi kan möta svåra motståndare i alla situationer”

av Simon Engstrand
Kenny "KennyS" Schrub
Kenny ”KennyS” Schrub

För tredje gången på raken har Team EnvyUs stoppat Na’vi i en major-turnering.
Nu väntar de på att få veta vilka motståndare de möter i semifinalen, men enligt Kenny ”KennyS” Schrub spelar det ingen roll.
– I alla situationer kan vi möta svåra motståndare, säger superstjärnan till Aftonbladet Esport.

Nybyggda Team EnvyUs har bevisat sig spela på hög nivå genom att knipa första platsen i gruppspelet och slå ut Na’vi för att säkra en plats till semifinalerna.

Det franska storlaget gick nyligen igenom förändringar, när de rekryterade superstjärnan Kenny ”KennyS” Schrub och Dan ”Apex” Madeslciare. Med ändringarna som bakgrund har laget verkat vara ett osäkert kort inför majorn, men enligt KennyS har det bara varit positivt.
– Det känns riktigt bra för alla faktiskt. Det är ett nytt lag och alla har en stor motivations-boost, speciellt jag själv, och det är väldigt bra för mig och laget. Jag tycker också  att jag och Apex passar in bra i laget, säger superstjärnan till Aftonbladet Esport.

Den nya motivations-boosten som KennyS fick när han gick med i EnvyUs, var samma boost han saknade under Kévin ”Ex6TenZ” Droolans ledarskap i Titan. För några veckor sedan lämnade KennyS och Apex Titan i ett byte som såg Richard ”Shox” Papillon och Edouard ”SmithZz” Dubourdeax lämna Envy och ersätta dem. Ett byte som enligt KennyS varit positivt för båda lagen.
– Jag slutade spela med Titan för att jag var väldigt omotiverad. För Titan var det här också ett bra byta, för de behövde också en motivations-boost. Så båda parterna har vunnit tycker jag.

”Vi vill ta oss till final”

Tidigare under lördagen möttes Team EnvyUs och Na’vi i turneringens första kvartsfinal. Eftersom Envy slog ut dem på Dreamhack Winter 2014 samt ESL One Katowice 2015 blev det här tredje gången på raken som det franska storlaget kunnat skicka hem östeuropeerna från en major.

Nu är de klara för semifinal, där de kommer få möta vinnarna i matchen mellan Team Kinguin och Team Solomid.
— Jag vill helst möta Kinguin, för jag känner själv att de inte är lika bra som TSM, säger KennyS och fortsätter:
– Fast jag är ganska säker att vi skulle kunna möta TSM också, så det spelar ingen roll egentligen. I alla situationer kan vi möta svåra motståndare.

Under turneringens gång har EnvyUs satt upp delmål, en mental strategi som också andra lag anammat. Alltihop för att slutligen nå det största och mest prestigefyllda ändamålet: Att vinna ESL One Cologne.
– Vårt första mål var att gå vidare ur gruppspelet, vilket vi gjorde. Efter det ville vi ta oss till semifinal, så nu är vi där. Nu vill vi ta oss till final, säger KennyS som oavsett slutresultat menar att laget redan bevisat sig:
– Jag tycker vi har visat folket att vi är ett väldigt bra lag som kan åstadkomma något stort, säger stjärnan.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport