CS:GO

Superteam ska bygga upp CS:GO på Twitch

av Tobias Lundgren
Semmler, Pontus Eskilsson, Hiko, Anders Blume och Fifflaren är alla klara för Twitch. Foto: Helena Kristiansson/Facebook
Semmler, Pontus Eskilsson, Hiko, Anders Blume och Fifflaren är alla klara för Twitch. Foto: Helena Kristiansson/Facebook

CS:GO är det spelet som växer absolut snabbast när det gäller antal tittare på Twitch och under ESL One i Katowice sprängdes miljongränsen för samtida tittare under en match.
Nu värvar företaget ett superteam för att ytterligare säkra spelets tillväxt på plattformen.
”Robin, Spencer och Pontus kan scenen som inga andra och de kommer vara tillgängliga för communityn för att se till att vi på bästa sätt servar våra tittare och partners”, säger Twitch-profilen Stuart ”TosspoT” Saw till HLTV.

Under ESL One i Katowice förra månaden sprängdes alla tidigare CS:GO-rekord då antalet samtida tittare i finalen var över en miljon. Nu slår Twitch ännu ett slag för att se till att spelet växer på deras plattform, när de värvar en rad profiler som ska jobba mot communityn.

Ex-proffsen ska jobba från New York

Före detta proffsspelarna och fanfavoriterna Robin ”Fifflaren” Johansson och Spencer ”Hiko” Martin kommer tillsammans med före detta Fragbite-chefen Pontus Eskilsson jobba från USA respektive England med att stärka CS:GO-profilen hos företaget.
”Robin, Spencer och Pontus kan scenen som inga andra och de kommer vara tillgängliga för communityn för att se till att vi på bästa sätt servar våra tittare och partners”, säger Twitch-profilen Stuart ”TosspoT” Saw till HLTV.

Skriver exklusiv deal med RoomOnFire

Dessutom har Twitch skrivit en exklusiv deal med RoomOnFire-profilerna Anders Blume och Auguste ”Semmler” Massonnat.
”I början av året skrev vi kontrakt mellan dem och Twitch för att ge dem stabilitet att utveckla deras företag. Framöver kommer vi utforska fler möjligheter för att uppfylla allt som CS:GO-communityn kan vilja ha”, säger TosspoT.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport