CS:GO

Svenske stjärnan bekräftar: Har lämnat amerikanska laget

av Simon Engstrand
Jonatan "Devilwalk" Lundberg. Foto: Dreamhack / Sebastian Ekman
Framtiden oviss för Jonatan ”Devilwalk” Lundberg. Foto: Dreamhack / Sebastian Ekman

Jonatan ”Devilwalk” Lundberg är en av scenens stora profiler och har på senare tid testat lyckan som spelare i USA.
Men efter avskedet från kollegan Jacob ”pyth” Mourujärvi var det nog för de flesta bara en tidsfråga innan även Devilwalk skulle kasta in Winterfox-handduken.
Det har han nu gjort.
”Jag vet att många människor där ute ifrågasätter mig, men jag kommer motbevisa er och visa att jag har rätt”, säger han på Twitter.

Major-vinnare, Fnatic-coach och svensk stjärna, kärt barn har många namn. Men Umeåbon och Counter-Strike:Global Offensive-spelaren Jonatan ”Devilwalk” Lundholm får framöver nöja sig med att epiteten ”Winterfox-spelare” är något av det förflutna. På måndagen bekräftade han nämligen på Twitter att han lämnat det amerikanska laget.

Svenskduo i USA

Devilwalk reste tidigare under året till USA för att spela med svenske Jacob ”pyth” Mourujärvi i dåvarande Luminosity Gaming. Men efter ett regelproblem, som sa att Luminosity enbart fick skriva på för ett lag, tvingades ägaren välja mellan svenskarnas femma och brasilianarna från före detta Keyd Stars. Lotten föll på Gabriel ”FalleN” Toledo och hans sydamerikanska mannar.

Devilwalk, pyth och de andra i laget fortsatte kämpa utan organisation, och hittade så småningom ett nytt hem i Winterfox. Europadebuten under Winterfox-fanan gjordes på Dreamhack Stockholm, kvalet till stora major-turneringen i Cluj-Napoca, Rumänien.

Stannade i Sverige

Efter laget misslyckats med att kvala stannade båda svenskarna hemma i väntan på att deras arbetsvisum i USA skulle godkännas. Men när de väl hade slagit sig ned i kontorsstolarna på hemmaplan så reste dig sig aldrig upp, och amerikanska satsningen föll därmed platt. Pyth avslöjade redan i oktober att han inte tänkte återvända till USA och nu står det alltså klart att Devilwalk gör detsamma.

Svenskt lag ryktas

Umeå-giganten Devilwalk blev svensk hjälte när han 2013 tog sitt lag Fnatic till vinst på major-turneringen Dreamhack Winter. Ett drygt halvår senare klev han ned som spelare och blev coach för laget – och tog spelarna till ännu en major-vinst våren 2015.

Det har på flera håll ryktats om att Devilwalk och pyth är på väg att starta nytt lag tillsammans med Devilwalks före detta lagkamrat, Fnatic-ledaren Markus ”pronax” Wallsten. Var svenskarnas öden vilar återstår dock att se. Devilwalk verkar åtminstone taggad.
”Jag vet att många människor där ute ifrågasätter mig, men jag kommer motbevisa er och visa att jag har rätt”, säger han på Twitter.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport