CS:GO

Svenska hoppet dött på majorn – Liquid vidare till final

av Simon Engstrand
liquidmajorfnial

Team Liquid var oerhört nära att knipa en finalplats på förra majorn i Colombus.
Och på ESL One Cologne blev cirkeln äntligen sluten.
– Det är en helt overklig känsla, det här är vad vi tränat för och vad jag önskat under hela min karriär, säger Spencer ”Hiko” Martin efter att ha tagit sig till sin första major-final.

Fnatic stod för det sista svenska hoppet på årets andra major. Och i matchen mot amerikanska Team Liquid var de helt klart förhandsfavoriter att kamma hem segern.

Men den amerikanska truppen öppnade med direkt vinst på Cobblestone mot de blå/gula kämparna. Trots inledande segern tippade experterna att Fnatic skulle lyckas knipa nästa karta och ta bäst-av-tre-serien till ett sista avgörande möte på Train.

Team Liquid hade dock annat att säga till om. Som poliser på Cache stod de för ett enastående försvarspel och vann halvan med överraskande starka 11-4. Fnatic kontrade direkt efter sidbyte med vinst i pistolrundan och fortsatte rulla på. Men den nordamerikanska truppen kämpade vidare och kunde till slut låsa ner den viktiga matchen med 2 raka kartor.
– Det är en helt overklig känsla, det här är vad vi tränat för och vad jag önskat under hela min karriär, säger Spencer ”Hiko” Martin efter jättesegern.

På söndag ställs Liquid mot brasilianska SK Gaming i major-final, samma lag som knep finalplatsen på förra majorn. Matchen börjar klockan 17.00. Följ turneringen på ESL:s Twitch-kanal.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport