CS:GO

Svenska NA-stjärnorna separerar med ptr: ”Det var ett lagbeslut”

av Simon Engstrand
Peter "ptr" Gurney
Peter ”ptr” Gurney

De svenska NA-stjärnorna Jacob ”Pyth” Mourujärvi och Jonatan ”Devilwalk” Lundberg får nu se sitt Mythic genomgå förändringar.
På måndagen stod det nämligen klart att amerikanska Peter ”ptr” Gurney fått lämna laget.
– Vi kommer inte bryta upp och att byta ut ptr var ett lagbeslut, skriver Pyth på twitter.

I samband med Jonatan ”Devilwalk” Lundbergs flytt till Kanada i början av Juli kunde Aftonbladet Esport berätta om en kommande ”shuffle” i de nordamerikanska kretsarna. Nu tyder ytterligare händelser på att lagkarusellen på väg att dra igång.

Under måndagen skickade nämligen den amerikanska AWP-stjärnan Peter ”ptr” Gurney ut en tweet med nyheter om lagförändringar i Mythic, före detta Luminosity. Där offentliggör han att hans CS:GO-resa med Devilwalk, Jacob ”Pyth” Mourujärvi, Todd ”anger” Williams och Alexander ”LeX” Deily är över.
”Jag är officiellt en fri agent. Tack till alla i Mythic för den fantastiska tid som vi haft. Nu måste jag se mot framtiden”, skriver ptr i tweeten.

I en senare tweet slår svenska Pyth fast att övriga lagmedlemmar inte har några planer att sluta spela ihop, utan kommer fortsätta lira med en ny, okänd, spelare.
”Bara för att göra några saker solklara. Vi kommer inte bryta upp och att byta ut ptr var ett lagbeslut. Vi önskar honom det bästa! Kommer offentliggöra den nya femte spelaren snart”, skriver Pyth på twitter.

Fler ändringar i NA-kretsarna

Förutom lagändringarna i Mythic verkar förändringens vid även blåsa vid på flera andra håll i Nordamerika. I kontrast till vad som en gång såg ut att vara en grönskande Nordamerikans CS:GO-scen – med massvis av lag som rekryterades av nya organisationer – ser vi nu motsatsen.

Den senaste tiden har nämligen eLevate, Nihilum samt Tempo Storm valt att släppa sina CS:GO-linor, vilket gör att spelare som Spencer ”Hiko” Martin, Shahzeb ”Shazam” Khan och Kory ”SEMPHIS” Friesen nu står utan organisation. Hiko har redan slagit fast att han inte tänker stanna kvar i sitt nuvarande lag, Maximum Effort, vilket öppnar upp för nya projekt med den amerikanska stjärnan i spetsen.
”Bara för att göra det klart till alla som frågar. Jag kommer inte fortsätta den här säsongen med Maximum Effort, utan jag söker efter nya möjligheter”, skrev Hiko på twitter.

Mythic

Jonatan ”Devilwalk” Lundberg

Alexander ”LeX” Deily

Todd ”anger” Williams

Jacob ”Pyth” Mourujärvi

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport