CS:GO

Svensk seger i ”El Classico”: ”Jag kan knappt tro det”

av Simon Engstrand

Några utav matchens höjdpunkter

Måstematchen mellan svenska stjärnorna Ninjas in Pyjamas och franska Team EnvyUs blev en mycket nervkittlande sådan.
Efter dominans från NiP på första halvan av Dust2 fortsatte framgångarna att rulla in – och nu är de klara för semifinal mot Team Solomid.
– Jag kan knappt tro det, att NiP håller på att slå Team EnvyUs, utbrast kommentatorn Lauren ”Pansy” Scott.

Lagen som samlats i Dubai hör till den absoluta eliten utav CS:GO med en gemensamma historia som förmodligen får den arabiska luften att stinka utav rivalitet. För Ninjas in Pyjamas och Team EnvyUs var det inte bara turneringslivet som stod på spel i den sista avgörande gruppspelsmatchen utav ESL Dubai. Det var även prestigen och chansen att få bevisa styrka mot några utav de största rivalerna inom scenen.

Ninjas in Pyjamas, med en rykande het Aleksi ”Allu” Jalli i spetsenslog på stort i ”El classico”-mötet mot fransmännen. Som terrorister på Dust2 kunde ninjorna, efter en förlorad pistolrunda, dra ifrån rejält och dominera hela första halvan – som avslutades med en hejdundrande sniper-fest. Efter sidbyte började fransoserna komma tillbaka, men i slutändan lyckades NiP ändå säkra kartan med 16-13.

Bäst av tre-serien gick vidare till Inferno där NiP snabbt kunde ta grepp om matchen. När poängtavlan visade 13-7 åt svensklaget rann spänningen över för expertkommentatorn Lauren ”Pansy” Scott.
– Jag kan knappt tro det, att NiP håller på att slå Team EnvyUs, utbrast hon strax innan Ninjas in Pyjamas vann serien med 2-0.

Svenskarna och finländaren i NiP är därmed klara för ytterligare en rivalmatch i semifinalen mot Team Solomid. Enligt schemat ska matchen börja klockan 17.00, och så länge arrangörerna inte stöter på några fundamentala hinder – à la Gaming Paradise – bör några längre förseningar inte vara att vänta.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport