CS:GO

Svenska Team Ancient vidare efter nagelbitare

av Björn Ehrnberg
pronaxschneider

Svensklaget Team Ancient med Markus ”pronax” Wallsten och Andreas ”schneider” Lindberg i spetsen är vidare.
Efter en gastkramande drabbning mot finska ENCE eSports på Train står det klart att svenskarna är klara för semifinal i Pantamera för Esporten.
– Det känns förstås riktigt skönt, säger schneider till Aftonbladet Esport efter drabbningen.

Team Ancient har lirat tillsammans i drygt två månaders tid. Svensklaget, som bland annat har två tidigare major-vinnare i uppställning är nu klara för semifinal i Pantamera för Esporten efter en makalös comeback mot finska ENCE eSports.

På train hamnade svenskarna snabbt i underläge. De finska spelarna med bland annat tidigare Ninjas in Pyjamas-spelaren Aleksi ”allu” Jalli i laget tog kommandot på CT-sidan och Team Ancient hade oerhört svårt att rubba det finska försvaret.

Vid halvtid var ställningen 11-4 till ENCE, ett övertag som snabbt gick upp till 13-4. Sen började svenskerna landa sina skott. Simon ”twist” Eliasson briljerade med AWP:n. Mathias ”pauf” Köhler fixade öppningar till höger och vänster samtidigt som tidigare Fnatic-duon, Markus ”pronax” Wallsten och Andreas ”schneider” Lindberg levererade med sedvanligt självförtroende. Och snart hade Team Ancient kvitterat och kunde sedermera även avgöra matchen.
– Vi har som ambition att bli topp tio i världen, konstaterar schneider för Aftonbladet Esport och fortsätter:
– Vi har världens bästa IGL i laget och flera redan etablerade spelare. Om vi bara får tid och även chansen att se till att våra talangfulla juniorer får den erfarenheten de behöver så kan vi nå dit. Det är det vi spelar för.

Men resan till semifinalen blev inte riktigt den räkmacka som de hoppats på. I dagens första drabbning mot Casper ”cadian” Møllers Team Preparation åkte de på en stenhård mina och förlorade slutligen med 16-1.
– Då var väl inte självförtroendet på topp och vi trodde faktiskt att vi redan var ute. Och sen när vi hamnade i det jobbiga läget mot ENCE kändes ännu tyngre. Men nu ser vi fram emot att möta ettan av grupp B i semifinalen.
– Det här är ett ypperligt tillfälle att ge bland annat Jonas ”Lekr0” Olofsson den erfarenhet han behöver.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport