CS:GO

Svenskarna får revanschchans i stora finalen: ”Vi är inte rädda”

av Simon Engstrand

FnatocKatowice

Efter en stark avgörande insats mot Astralis är svenska Fnatic nu klara för final på jätteturneringen IEM Katowice.
Där ställs de mot samma lag som besegrade dem i gruppspelet – glödheta Luminosity Gaming.
– Vi har mycket respekt för dem, de slog oss i gruppspelet, men vi är inte rädda. Det är helt annorlunda att mötas i gruppspel och i en final, sa Olof ”Olofmeister” Kajbjer inför drabbningen.

Finn ”Karrigan” Andersen och hans kamrater i Astralis blev ensamma med att inte förlora en enda match i gruppspelet. Danskarna verkade befinna sig i toppform, men nattdrabbningen mot svenska Fnatic blev en uppvisning i helt annat tema.

Röd/vita femman valde att inleda matchen med ett möte på Overpass, deras kanske starkaste karta. Men trots att de hade fått välja spelplatsen kunde Robin ”flusha” Rönnquist och hans mannar enkelt besegra Astralis med 16-6.

Och följande kartan Cache blev inte mycket bättre. Dennis ”dennis” Edman ledde det oranga laget mot vinst. I halvtid visade poängbrädan 10-5 för Fnatic.

Med kniven mot strupen var det dags för Astralis att ta nya styrketag, men när Olof ”Olofmeister” Kajbjer inledde halvan med en brutal pistol-ace lär det ha varit svårt att hålla moralen uppe. Astralis lyckades dock. Och efter en tapper insats ledd av Karrigan kunde danskarna återhämta sig och ta drabbningen till tredje, avgörande kartan Inferno.

Trots totalvändningen på Cache kunde Astralis inte ta det hela vägen. På Inferno tog man ett beslut som förvånade experterna: De valde att börja som terrorister.
Kartan blev en dominant historia för Fnatic. Vid sidbytet läste siffrorna 11-4 åt det oranga laget och efter en vunnen pistolrunda var finalen snart säkrad med 16-7 åt svenskarna.

Olofmeister dominerade Inferno med 27-6 i stats. Efter förlusten på Cache och den totala återhämtningen som följde kommenterade stjärnan så här:
– Jag tycker inte att de spelade särskilt bra på Cache. Det var bara vi som spelade dåligt och ville avsluta matchen snabbt, och därför gjorde vi misstag.

Chans för revansch i finalen

På lördagskvällen klockan 18.00 ställs svenskarna mot brasilianska Luminosity Gaming. Brassarna slog Fnatic tidigare under turneringens gång i gruppspelet.
– Vi kommer inte ge trofén till dem så enkelt, sa Olofmeister inför finalmötet och fortsatte:
– Vi har mycket respekt för dem, de slog oss i gruppspelet, men vi är inte rädda. Det är helt annorlunda att mötas i gruppspel och i en final.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport