CS:GO

Svenskarnas förnedring – med grädde på moset

av Simon Engstrand

Fnatics inledande match i finalturneringen av jätteligan ESL ESEA Pro League blev en rejäl utklassning mot kanadensiska Conquest.
Och som om inte det räckte valde svenskarna att dra till med ett extra förnedrande drag i slutet av första Inferno-halvan.
– Jag kan inte tro att det här händer, sa kommentatorn, strax innan Fnatic-spelarna sprang rakt ner mitten med auto-shotguns och dog.

Årets sista stora turnering i esport-grenen Counter-Strike:Global Offensive är igång. De avgörande matcherna av andra säsongen i ESL ESEA Pro League inleddes under torsdagskvällen och spelades vidare in på natten för fulla muggar.

Som representanter för Svea Rike finns superstjärnorna från Fnatic på plats. Och alla som stannade uppe för att se deras första match på torsdagen mot kanadensiska Conquest fick bevittna en rejäl utklassning.

”Vi hade kul, fortsatte rulla..”

Svenskarna gick segrande på första kartan Mirage utan några större problem och avslutade med 16-4. Men som om Fnatic inte var nöjda där gick de vidare till hemmakartan Inferno och drog till med en ändå hårdare överkörning.

Som poliser trillade poängen in en efter en. När sista rundan av första halvan startade visade poängtavlan 14-0.
Fnatics avslutande drag i första halvlek fullbordade sannerligen dominansen. Samtliga svenska spelare köpte nämligen auto-shotgun, till experternas stora förtjusning:
– Jag kan inte tro att det här händer, sa kommentatorn strax innan Fnatic-spelarna allihopa sprang rakt ner mitten – till sin död.

Rundan gick inte hem och efter det började kanadensarna plocka in många rundor. De lyckades jobba ner underläget till 15-10, men för tittarna var det nog aldrig någon tvekan om att Fnatic i slutändan skulle knipa vinsten – vilket de slutligen gjorde med 16-10.
– Vi hade kul, fortsatte rulla, och på T-sidan var vi aldrig rädda egentligen, men när de började vinna rundor så sa vi bara ’nu gör vi det här, förklarade Fnatic-spelaren Jesper ”JW” Wecksell efter vinsten och fortsatte:
– De är mycket bättre än hur det såg ut den här gången. När vi kommer igång som vi gjorde nu kan vi köra över världens allra bästa lag. Resultatet är nog lite orättvist mot dem, för de spelade bra faktiskt.

Härnäst ställs Fnatic mot Team EnvyUs. Matchen börjar på fredagskvällen 19:00. Följ turneringen på ESL:s Twitch-kanal.

Samtliga resultat från Pro League-matcherna

Team Liquid – Team EnvyUs
0-2(14-16, 5-16)

Fnatic – Conquest
2-0 (16-4, 16-10)

? (f.d TSM) – Counter Logic Gaming
2-0 (16-12, 16-6)

Na’vi – Luminosity
2-0 (16-5, 19-15)

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport