CS:GO
English version

Svenskarnas pant levererade en prispott på 239 000 kronor

av Björn Ehrnberg
pantamera

Pantameras stora turnering kommer att gå av stapeln nu på lördag. Det svenska folket har tillsammans sett till att prispotten landar på 239 001 kronor.
– Om jag ska vara ärlig är esporten en värld vi inte riktigt kände till när vi klev in, men nu känns det fantastiskt, berättar Returpacks produktägare, Rickard Andersson, för Aftonbladet Esport.

Det pantande Sverige har sett till att lördagens stora turnering på Inferno Online i centrala Stockholm kommer ha en prispott på 239 001 kronor. Rickard Andersson, produktägare på Returpack, säger att det just inom esporten finns en målgrupp som företaget vill nå.
– Vi har tidigare märkt att unga män är sämre på att panta, förklarar Andersson och fortsätter:
– Det främsta målet med det här var att få till en attitydförändring och tänkte då att om man kan koppla pantning till något roligt blir det mer värdefullt.

Till turneringen kommer några av världens största lag. Svenska Ninjas in Pyjamas och Fnatic kommer att delta. Likaså Dreamhack Winter-mästarna EnvyUs, som då spelade under LDLC-flagg. Dessutom får Sverige besök av Virtus.Pro, Titan och LGB Esports.
– Vi donerade 100 000 kronor för att säkerhetsställa att de bästa lagen kunde komma hit och samtidigt vill vi ge tillbaka till esporten. Resten av prispotten har bekostats av pantning.

Returpack är ett företag som ägs av Sveriges Bryggerier, Livsmedelshandlarna och Svensk Dagligvaruhandel och har som ambition att öka svenskarnas pantning. Rickard Andersson lyfter på hatten åt esporten, och då främst Inferno Online, där helgens turnering kommer att anordnas.
– De är fjärde bäst i Sverige när de kommer till att leverera pant och samtidigt inte ha en enda pantautomat på stället, säger han och fortsätter:
– Vi tycker det är häftigt att de gjort så mycket för återvinningen i Sverige redan innan vi ingick ett samarbete. Och det var något som var väldigt viktigt för oss, vi vill ha genuint engagemang.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport