CS:GO

Svenskduon skippade Gaming Paradise – säkrade plats till major-kvalet istället

av Simon Engstrand

Efter mycket om och men under tiden i Team Property och 1337 har svenskduon Erik ”zende” Sunequist och Simon ”twist” Eliasson hittat nytt hem i Copenhagen Wolves.
Under helgen skippade de Gaming Paradise för att delta i kvalet till Dreamhack Stockholm, något som förmodligen kan räknas som mest tur i oturen.
”Med nästan ingen träning eller förberedelser tyckte vi inte att det var en bra idé”, förklarade Ruben ”RUBINO” Villarroel på facebook.

Svenskduon Erik ”zende” Sunequist och Simon ”twist” Eliasson är aktuella med en ny svensk/norsk satsning tillsammans med Ruben ”RUBINO” Villarroel, Joakim ”jkaem” Myrbostad och Morten ”zEVES” Mollan under Copenhagen Wolves fana. Under helgen skulle de delta på party- och turneringsevenemanget Gaming Paradise, men hoppade av i sista sekund för att spela i kvalet till Dreamhack Stockholm, ett evenemang som fungerar som offline-kval till nästa stora major-turnering i Cluj-Napoca, Rumänien.
”Anledningen att vi inte åkte till Gaming Paradise är enkel: Vi visste inte att kvalet till nästa major skulle komma så snabbt efter Cologne. Med nästan ingen träning eller förberedelser tyckte vi inte att det var en bra idé, eftersom vi är så nytt lag. Vi behöver all träningstid vi kan få inför de stora turneringarna”, förklarade RUBINO på facebook.

För norrmännen och svenskarna var det nog mest tur i oturen att de hoppade över Gaming Paradise. Evenemanget blev nämligen något utav en flopp med långa förseningar och försvunna datorer. Dessutom blev Copenhagen Wolves framgångar i Dreamhack-kvalet stora. Efter vinster mot EURONICS, PENTA eSports och k1ck hade de nämligen lyckades säkra en plats till offline-kvalet på Dreamhack Stockholm.
”Vi lyckades ta en plats till Dreamhack Stockholm efter en lång och slitsam dag, men såklart också en dag fylld av adrenalin, nerver och lycka. Jag är hyfsat nöjd med lagets prestation idag, eftersom vi fortfarande är ett ganska nytt lag”, skrev RUBINO på facebook.

Förutom Copenhagen Wolves har även ryska HellRaisers och kinesiska QeeYou knipit varsin plats till Dreamhack Stockholm. För alla som är sugna att testa sin lycka finns det fortfarande fem platser kvar att tävla om. Tre europeiska platser, som spelas om i helgens sista europeiska kval, samt två nordamerikanska platser.

Alla lag som är klara för Dreamhack Stockholm

Counter Logic Gaming

Mousesports

QeeYou

FlipSid3 Tactics

Titan

CPH Wolves

Renegades

Immunity

HellRaisers

Cloud9

eBettle

EU kvalplats #1

EU kvalplats #2

EU kvalplats #3

NA kvalplats #1

NA kvalplats #2

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport