CS:GO

Svenske FaZe-stjärnan efter premiärvinsten: ”Vi har en ljus framtid”

av Simon Engstrand

Mikail ”Maikelele” Bill och hans stjärnlag lämnade nyligen G2 Esports för att gå med i FaZe Clan.
Och i premiärmatchen på Dreamhack Leipzig trotsade de experternas förutsägelser och vann övertygande mot Luminosity Gaming.
– Vi har en ljus framtid, konstaterade Maikelele efter vinsten.

Flera av Counter-Strike:Global Offensive-världens allra största talanger har samlats i Leipzig, Tyskland, för att göra upp om årets första Dreamhack-titel. På deltagarlistan står två nya namn: FaZe Clan och Astralis.

Den förstnämnda femman är före detta G2 Esports, som på torsdagen offentliggjorde att de bytt organisation till FaZe. Samma lag spelade även öppningsmatchen i årets första Dreamhack-evenemang mot brasilianska stjärnorna i Luminosity Gaming.

Som terrorister på Inferno visade Mikail ”Maikelele” Bill och hans FaZe-mannar varför de räknas till ett av världens bästa lag. De inledde med att kamma hem 5 rundor innan Gabriel ”FalleN” Toledo satte käppar i hjulen. Halvan slutade 11-4 till FaZe och även om Luminosity efter sidbytet plockade hem allt fler rundor var det slutligen det huvudsakligen nordiska laget som säkrade segern med 16-9.
– Vi har en ljus framtid och jag tror att med FaZe som stöttar oss kan vi nå toppen, konstaterade Maikelele efter vinsten.

Härnäst ställs FaZe mot östeuropeiska jättarna Na’vi, som i sin tur besegrade SK Gaming. Mötet är schemalagt att starta 15.00. Följ turneringen på Dreamhacks Twitch-kanal.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport