CS:GO

Svenskens tabbe inför stora turneringen: ”GG”

av Simon Engstrand
maikelele

På onsdagen öppnar portarna till SL i-League StarSeries och CS:GO-året 2016 kan börja på riktigt.
Men nu ser det ut som Gamers2 inledningsvis kan få klara sig utan sin svenske stjärna Mikail ”Maikelele” Bill – på grund av en tabbe med passet.
”GG”, skriver stjärnan på Twitter.

Året första storturnering i Counter-Strike:Global Offensive stundar. Lag från hela världen reser till Minsk i Vitryssland för att tävla i stadiumevenemanget som SLTV arrangerar tillsammans med kinesiska ImbaTV.

Men för en viss svensk stjärna, G2-spelaren Mikail ”Maikelele” Bill, har resan söderut inte gått utan problem. På tisdagen berättade svensken om tabben som kan göra att Gamers2 inledningsvis får spela utan honom:
”Jag glömde passet hemma och kan inte resa till Minsk idag”, skriver Maikelele, som senare förklarar att han inte trodde det behövdes inom EU, en region som Vitryssland dock inte tillhör.
”Om jag hittar en resa imorgon så måste SLTV antingen flytta fram vår match till några timmar senare, eller så får mitt lag hitta en stand-in. GG”, fortsätter han.

Maikelele meddelade om tabben på tisdagen vid 12-tiden. Aftonbladet Esport har efteråt försökt nå Maikelele för en uppdatering, men utan att få svar – något som skulle kunna innebära att G2-stjärnan redan satt sig på ett plan mot Vitryssland och klickat igång flygplansläge. I skrivande stund är det dock oklart hur läget ser ut.

Uppdatering klockan 11.30 13/01:
Norske Gamers2-spelaren Joakim ”Jkaem” Myrbostad bekräftar för Aftonbladet Esport att Maikelele kommer hinna i tid till turneringen. G2 spelar sin första match klockan 14.00 och ställs då mot Luminosity Gaming i gruppspelets andra match. Följ turneringen på StarLadders Twitch-kanal.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport