CS:GO

Svenskstjärnorna utslagna av amerikanska uppstickarna: ”Vi har aldrig spelat sämre”

av Simon Engstrand
Cloud9 vidare till final på Dreamhack Valencia
Cloud9 vidare till final på Dreamhack Valencia

Senast Fnatic mötte Cloud9 blev amerikanska uppstickarna utslagna efter en jämn final i Pro League.
Nu har amerikanarna med råge tagit revansch mot svenska storlaget, efter övertidsdrama i FACEIT-semifinalen.
– Det var tufft och vi sa till varandra att ta djupa andetag, sa Cloud9-stjärnan Jordan ”n0thing” Gilbert efter vinsten.

Glödheta Cloud9, med Sean ”Seangares” Gares i spetsen, har från ingenstans dykt upp och levererat enorma toppresultat. Man skulle kunna säga att de har gjort en Fnatic, samma lag som stod i deras väg på resan mot FACEIT-finalen.

Senast lagen möttes var i ESL ESEA Pro League-finalen, där svenskarna slutligen kunde gå segrande ur bataljen. Finalen var dock en mycket jämn sådan och inför FACEIT-semifinalen kunde ingen säkert förutspå vilka som skulle ta sig vidare till final.

”Allt kan ändras på ett ögonblick”

Markus ”Pronax” Wallsten, och hans grå/orangea soldater i Fnatic, fick förmånen att välja första kartan. Spelplanen blev Mirage, en karta som traditionellt varit en av deras starkare. Där bjöd dock Cloud9 på en riktig dunderfajt och krossade svenska stjärnlaget med 16-7.
”Det är inte varje dag du får se Fnatic-killarna bli utspelade med individuell skill så pass mycket som nu. Men allt kan ändras på ett ögonblick”, skrev NiP-coachen Joona ”Natu” Leppänen på twitter.

Ögonblicket såg ut att komma, då Fnatic lyckades vända Cloud9s överläge och tvinga andra kartan Train till övertid. Det räckte dock inte hela vägen och trots att Fnatic kämpade ända in i det sista var det istället amerikanarna som kunde knipa den sista finalplatsen.
– Det var tufft. Vi sa till varandra att ta djupa andetag och bara vinna matchen, sa Jordan ”n0thing” Gilbert och fortsatte med att berätta om sina tankar inför finalen mot Team Solomid.
– Vi har aldrig mött dem, men vi ser fram emot att möta dem. De har en riktigt stark spelstil och bra lagarbete, ungefär som en blandning mellan Fnatic och Na’vi.

Fnatic-spelaren Robin ”Flusha” Rönnquist verkade inte lika nöjd.
”Rent lagmässigt har vi aldrig spelat sämre än vad vi gjorde i den här turneringen, det känns skit”, skriver Flusha på twitter.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport