CS:GO

Blundern som kan ha kostat NiP kvartsfinalen: ”De gick rakt förbi varandra”

av Simon Engstrand

Ninjas in Pyjamas brutala överkörning mot FlipSid3 Tactics totalvände till ett lika starkt motstånd.
Serien togs till en tredje karta där en av turneringens största tabbar kan ha avgjort matchen.
– Aldrig i livet, de gick rakt förbi varandra, utbrast experten Anders Blume.

Inför kvartsfinalen mellan NiP och FlipSid3 såg inhopparen Spencer ”Hiko” Martin till att påminna NiP-spelaren Christopher ”Get_Right” Alesund om ett visst pistolskott från ESL 2014.
– Jag kommer för att ta dig Get_Right, så var rädd, skrev Hiko.

Finska CS:GO-profilen Tomi ”Lurppis” Kovanen svarade snabbt att blixten sällan slår ned två gånger på samma plats. Och vad gäller kvartsfinalen verkade det inledningsvis som Lurppis hade rätt.

Totaldominans från NiP

Till skillnad från den förra kvartsfinalen mellan EnvyUs och SK Gaming, som kan vara en av de långsammaste matcherna någonsin, kan den första kartan mellan NiP och FlipSid3 vara en av de snabbaste. Efter att matchen drog igång tog det nämligen bara 17 rundor för de svenska ninjorna att vinna på Inferno. Med en 16-1 vinst i bagaget gick matchen vidare till Mirage där ukrainska FlipSid3 stod för en dramatisk vändning.

Twitch-chatten fylldes av de ökända bokstäverna ”VAC”, när Yegor ”Markeloff” Markelov lyckades dutta ut två ninjor genom en smoke. Händelsen kan kort och gott sammanfatta den första halvan, där FlipSid3 inledningsvis lyckades alstra en överkörning likvärdig NiPs. Snart började dock ninjorna komma tillbaka och vann efter sidbytet ett stort antal rundor på raken. När poängtavlan visade 15-10 såg dock FlipSid3 till att avsluta leken och vann en sista runda.

Videoinställningen som avgjorde

På avgörande kartan Overpass verkade det som FlipSid3 skulle få en lika stark start som på Mirage, men så småningom började NiP jobba sig tillbaka. Slutligen var det en videoinställning på Aleksi ”Allu” Jallis dator som gjorde att NiP gick miste om en av matchens viktigaste rundor.
– Aldrig i livet, de gick rakt förbi varandra, utbrast kommentatorn Anders Blume.

Incidenten blev något utav spiken i kistan för NiP som snart fick se sig utslagna från ESWC i förmån för ukrainska FlipSid3 Tactics.
– Det känns fantastiskt. Vi visste att vi kunde slå dem, men efter att ha förlorat på Inferno med 16-1 tänkte vi att det skulle bli svårt. Jag tycker att alla spelarna steppade upp på maximal nivå, säger FlipSid3-ledaren Andrey ’B1ad3’ Gorodenskiy.

Den massiva vändningen från Inferno till Mirage förklarar in-game ledaren så här:
– Inferno är inte direkt våran bästa karta, men det är däremot Mirage. Ärligt talat tycker jag NiP spelade dåligt där. Deras terroristsida var väldigt förutsägbar och vi visste nästan alltid vad de skulle göra.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport