CS:GO

Team Property: ”En unik situation i esportens historia”

av Björn Ehrnberg
ny

Det var under gruppspelsmatchen i Fragbite Masters mot Hellraisers som VAC-bannen slog ner. Joel ”emilio” Mako stängdes av med omedelbar verkan och CS:GO-scenen nästan briserade. Klockan 21 svensk tid kommer nu Team Property att släppa ett uttalande angående händelsen.
– Det är en unik situation i esportens historia, säger Team Propertys ordförande, Aron Larsson, till Aftonbladet Esport.

På Dust 2, under bästa sändningstid, blev Joel ”emilio” Mako VAC-avstängd. En avstängning som bara sker om Valves Anti Cheat-system upptäckt fusk. Team Property förlorade omedelbart matchen och nyheten slog ner som en bomb i sociala medier.

VAC-systemet är en automatiserad programvara som detekterar tredjeparts-påverkan på sina spel. I CS:GO kan det röra sig om allt från ”wallhacking” till ”aimbots”.
”Valve har en noll-tolerans för fusk och en VAC-ban kommer inte att hävas under några omständigheter,” skriver företaget på sin hemsida.

Team Property fick 48 timmar på sig att bevisa att emilio är oskyldig för Fragbite Masters arrangörer. Och klockan 21 på lördagen svensk tid kommer laget att ge sitt officiella uttalande.
– Det är en unik situation i esportens historia, förklarar Team Propertys ordförande, Aron Larsson.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport