CS:GO

Tempo Storm-femman går till Immortals – personligt bråk kan ligga bakom

av Simon Engstrand
Immortals

Den brasilianska femma som gjort sig kända under Tempo Storms fana kliver över till Immortals.
Klubbytet kommer till följd av en personlig dispyt mellan Tempo Storm och ELEAGUE, enligt organisationens grundare, Andrey ”Reynad” Yanyuk.
Planerna om att bygga ett världslag med brasilianarna verkar nu ha grusats.

Datumet är 24 maj 2016. Startskottet var nära för den nya amerikanska CS:GO-turneringen ELEAGUE. Men, som vi på senare tid fått erfara allt mer, är det inte helt lätt att komma in i USA. Inte heller för kinesiska laget TyLoo, som denna dag officiellt tvingades lämna återbud till den stora ligan på grund av visumtrassel.

I stället blev amerikanska Selfless intagna som ersättare, och i samma stund stormade det till rejält i CS:GO-communityn. Hård kritik riktades mot ligaarrangörerna. På sociala medier frågade sig människor varför det till synes lågrankade laget fick platsen i stället för brasilianska Tempo Storm.

Enligt organisationens grundare, Andrey ”Reynad” Yanyuk, bottnar det hela i en personlig dispyt mellan honom och den amerikanska esport-agentur som ELEAGUE har anställt. I en intervju med Yahoo Esports går profilen in djupare på ämnet. Han berättar om ett möte i Hearthstone-scenens begynnelse som spårade snett, och som har resulterat i en dålig relation mellan honom och agenturen.

Reynad menar att det är agenturen som har makt över vilka som får – och inte får – vara med i jätteligan, och den personliga konflikten ska enligt honom vara anledningen till att laget inte fått en plats i ELEAGUE.
Den brasilianska truppen verkar i sin tur ha tappat sin tillit gentemot Tempo Storm och väljer nu alltså att gå över till Immortals.
”Vi är väldigt glada. Immortals har gett oss fantastiskt stöd ända sedan första dagen och vi har aldrig varit så motiverade som nu att bli bäst och nå våra mål. Vi tar inte den här chansen för givet och vill tacka Immortals för möjligheten. Nu ska vi jobba hårt och göra vårt yttersta för att representera organisationen så bra som möjligt”, säger brasilianska AWP-stjärnan Henrique ”Hen1” Teles i ett uttalande.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport