CS:GO

Thorin: ”Den bästa matchen jag någonsin sett”

av Tobias Lundgren
fnaticnipPUFF

Svenskrivalerna Ninjas in Pyjamas och Fnatic möttes återigen i en slutspelsmatch under X-Games i Aspen.
Och mötet – som NiP vann med 2-1 efter en rejäl rysare – är redan en modern klassiker och kallas nu den bästa serien någonsin.
Jag har sett alla stora möten i CS:GO-historien och det där var det bästa jag någonsin sett, säger Duncan ”Thorin” Shields.

En svensk klassiker återupprepade sig under X-Games i Aspen där Dreamhack Winter 2013-mästarna Fnatic ställdes mot ESL One Cologne-mästarna Ninjas in Pyjamas i CS:GO-turneringen. Precis som under de nämnda turneringarna var det återigen en direkt avgörande match lagen mellan – men den här blev något alldeles särskilt.
Under hela serien var lagen i princip oskiljaktiga. På första kartan Cache bytte lagen rundor fram och tillbaka och kunde inte skiljas åt med mer än två rundor när omgången var över. NiP tog första kartan med 16-14 och matchen gick vidare till Inferno.

”Inferno hade allt”

Men lagen växlade inte ner – snarare tvärtom. I en repris av avgörande kartan under ESL One följdes lagen åt på resultattavlan och tittarna bjöds på highlightklipp efter highlightklipp då Marcus ”Pronax” Wallsten, Mikail ”Maikelele” Bill, Adam ”friberg” Friberg och framförallt Patrik ”Forest” Lindberg turades om att bjuda på fantastiska prestationer. Efter kartan – som Fnatic till slut vann med 16-14 – hyllades matchen som den bästa någonsin av experterna.
– Om Mirage blir ens i närheten av de andra två är det här bästa serien någonsin, sa Duncan ”Thorin” Shields i pausen och fick medhåll av före detta NiP-proffset Robin ”Fifflaren” Johansson.
– Det är chockerande, jag tyckte Cache var bra men sedan kom inferno. Den hade allt.

”Trodde inte det kunde bli bättre”

Och lagen var långt ifrån klara. På avgörande Mirage fanns det plötsligt en till växel att lägga in. En rad fantastiska kills från båda hållen gjorde att utgången var totalt oviss – fram tills att Ninjas in Pyjamas fick luft under vingarna och kunde gå upp till matchboll efter i det närmaste otroligt spel av Maikelele. När krutröken lagt sig var så NiP klara för årets första LAN-final med siffrorna 16-12 och Fnatic var utslagna i vad som sedan korades som ”bästa matchen i CS:GO-historien”.
– Jag har sett alla stora möten och det där var det bästa jag någonsin sett, säger Thorin.
– Jag trodde inte det kunde bli bättre men NiP:s spel på Mirage var makalöst, fyller Robin ”Fifflaren” Johansson i.

I morgon möter Ninjas in Pyjamas segraren mellan franska LDLC och danska Team Dignitas. Den andra semifinalen kan ses på mlg.tv just nu.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport