CS:GO
English version

Tidigare Ninjas in Pyjamas-ägare åtalade för bokföringsbrott

av Björn Ehrnberg
heaton

Ninjas in Pyjamas tidigare ägare kommer behöva infinna sig inför Stockholms tingsrätt sedan det står klart att de är åtalade för bokföringsbrott.
Efter att ha misslyckats att lämna in årsredovisning för 2012 gick sedermera Stockholm E-sport Produktion AB, i vilket Ninjas in Pyjamas-laget även låg under, i konkurs.
– Jag förnekar brott, säger Emil ”HeatoN” Christensen till Aftonbladet Esport.

Ninjas in Pyjamas låg fram till 2014 under ett företag vid namn Stockholm E-sport Production AB. De tidigare ägarna i det företaget står nu anklagade för bokföringsbrott och är skäligen misstänkta för brottet. Emil ”HeatoN” Christensen, som var delägare och företagets ansikte utåt, menar att han är inte är skyldig till brott.

Vidare står två ytterligare personer misstänkta för bokföringsbrott och enligt förundersökningen har en av ägarna erkänt. Dock hävdar den ägaren att han aldrig haft för intention att försätta företaget i den dåliga sits som det slutligen handlade om. Den nämnde ägaren berättar i förhör med polisen att den tredje ägaren ”inte har varit delaktig i företaget och att han inte kan ställas till svars för detta.”

Ninjas in Pyjamas som lag blev efter det stod klart att Stockholm E-Sport Production AB gått i konkurs, upplockade av det nystartade företaget Ninjas in Pyjamas Gaming AB. I förundersökningen framkommer det uppgifter om att spelarnas löner i det tidigare företaget betalats ut utan att betala arbetsgivaravgifter, ett ansvar som då låg på Stockholm E-Sport Produktion AB. Emil ”HeatoN” Christensen hävdar i förundersökningen att han hela tiden agerat i god tro och trott att den andre åtalade ägaren skött företaget enligt regelverket.
– Det var länge sen allt det där hände och även om jag blir dömd kommer det inte att påverka Ninjas in Pyjamas i fortsättningen, säger han till Aftonbladet Esport.

Innan konkursen blev ett faktum flyttades Ninjas in Pyjamas-laget över till det nystartade företaget som grundades med Digilife som huvudsaklig ägare. Döms de tidigare ägarna riskerar de böter eller fängelse i högst sex månader om brottet anses vara ringa. Visar det sig att domstolen fäller gärningsmännen och brottet anses vara grovt kan de anklagade få sitta i fängelse mellan sex månader upp till sex år.

Aftonbladet Esport har nått den andra nämnda ägaren som väljer att inte kommentera händelsen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport