CS:GO
English version

Tidigare NiP-ägarna dömda för bokföringsbrott

av Björn Ehrnberg
heaton

Emil ”HeatoN” Christensen och en tidigare ägare av det företag som ägde Ninjas in Pyjamas döms för bokföringsbrott.
HeatoN döms till dagsböter samtidigt som Stockholms tingsrätt skriver ”Emil Christensen har dock, vilket förtjänar att framhållas, sett till att den löpande bokföringen upprättades i efterhand när han fått klart för sig vilka brister som fanns.”
– Jag förstår att jag i lagens mening har ett ansvar, men tycker fortfarande inte jag gjort något jag borde klandras för, säger Emil ”HeatoN” Christensen till Aftonbladet Esport.

De tidigare Ninjas in Pyjamas-ägarna döms för bokföringsbrott. NiP, som tidigare låg under ett företag vid namn Stockholm Esport Production AB, ägs i dag av ett nytt företag som heter Ninjas in Pyjamas Gaming AB.

De två som tidigare stod som ägare av Stockholm Esport Production AB har nu dömts. Emil ”HeatoN” Christensen, som inför rättegången nekade brott, tilldöms dagsböter 40 á 310 kronor samtidigt som tidigare kollegan tilldöms villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst.

I domen framkommer det att Stockholms tingsrätt ålagt huvudansvaret för bokföringsbrottet på Christensens kollega. Tingsrätten skriver dock att Christensen borde gjort mer för att förvissa sig om att bokföringsskyldigheten fullbordats.
”Att han inte gjort det måste läggas honom till last som oaktsamhet,” skriver tingsrätten i domen.

HeatoN berättar för Aftonbladet Esport att han känner sig lättad över att kunna visa för communityt att inte medvetet deltagit i något felaktigt angående företaget.
– Jag förstår att jag i lagens mening har ett ansvar, men tycker fortfarande inte jag gjort något jag borde klandras för, säger han.

Vid skrivande stund är det ännu oklart om domen kommer att överklagas.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport