CS:GO
English version

Titan-ledaren om gamla laget: ”Ju mer vi tränade, desto sämre blev vi”

av Simon Engstrand
ex6tenz

Efter den stora franska lagkarusellen 2014 lyckades Titan vinna Dreamhack Stockholm.
Framtiden såg ljus ut, men snart kom en rad hårda bakslag som började när Hovik ”KQLY” Tovmassian åkte på en VAC-bann.
Nyligen gjordes ändringar i uppställningen och nu vill laget åter få bevisa sig på stora major-turneringen ESL One Cologne.
– Om vi kan spela avslappnat direkt, och med en fokuserad mindset, har vi chans att åstadkomma fantastiska saker, säger in-game ledaren Kévin ”Ex6TenZ” Droolans till Aftonbladet Esport.

Den senaste tidens förändringar i de franska storlagen har knappast kommit som en chock för någon. Både Team EnvyUs och Titan hade under längre tid levererat dåliga resultat och inget verkade gå deras väg. Fokuset riktades till störst del på major-vinnande laget EnvyUs, men nu öppnar Titan-ledaren, Kévin ”Ex6TenZ” Droolans, upp sig och berättar sin sida av myntet.
– Vi hade stora förhoppningar när vi skapade laget. Vi la en hög ribba för vilka mål vi skulle nå, men medan månaderna tickade förbi insåg vi att vi inte skulle kunna nå dit. Det fanns alltid något som saknades eller något som inte riktigt klickade. Jag tänker inte gå in på detaljer, men den allmänna lagkemin fanns inte och vårt största problem var förberedelserna. Ju mer vi tränade, desto sämre blev vi, berättar taktikern för Aftonbladet Esport.

För Titan innebar franska scenens nya lagändringar ett byte. Iväg skickads superstjärnan Kenny ”KennyS” Schrub och Dan ”apex” Madesclaire och i utbyte fick de Richard ”shox” Papillon och Edouard ”SmithZz” Debourdeaux. Trots att den nya femman inte haft särskilt mycket tid att spela ihop är de ivriga att visa vad de går för.
– Vi är alla hungriga. ESL-kvalet gick bra och för att bara ha tränat några dagar tillsammans visade vi rätt spelnivå. Efter att vi nu bootcampat har resultaten varierat, men jag känner mig självsäker i laget och tror vi kan leverera när det behövs som mest.

Om vi tittar tillbaks på gamla Titan, skulle du gjort något annorlunda om du kunde?
– Det finns många småsaker jag skulle ändra om jag fick göra allting på nytt, men jag har inget stort som jag ångrar. Den enda stora saken skulle vara att jag inte borde plockat upp Hovik ”KQLY” Tovmassian.

”Vi har en chans att åstadkomma fantastiska saker”

Om Titan letat efter en chans att få bevisa sig, så har de sannerligen en stor sådan framför sig. På major-turneringen ESL One Cologne kommer de redan i gruppspelet få utmana världseliten. I gruppen, som många anser kanske är den tuffaste, ställs de mot Fnatic, Na’vi och eBettle.
– Om vi kan spela avslappnat direkt, och med en fokuserad mindset, har vi chans att åstadkomma fantastiska saker, säger Ex6TenZ.

Du har ju beskrivits som kanske den bästa in-game ledaren i världen. Hur har du jobbat för att få ihop det här laget?
– Jag spelar för lagets bästa. Jag försöker placera mina lagkamrater först, låta dem skina och få ut så mycket av deras talang som möjligt. Jag tror en styrka är min kreativitet i spelet, då jag kan anpassa mig till de flesta av motståndarnas spelstil och vinna rundor genom spontana beslut, som de flesta bra ledarna antar jag. När vi tränar och förbereder oss insisterar jag också på att detaljer ska sitta perfekt, så felsteg kan förebyggas.

Hur tycker du det gått hittills?
– Jag tror det kommer fungera. Jag inser hur lyckligt lottat jag är som får spela i ett lag av denna kaliber. Trots att allt kanske inte är perfekt direkt, så vet jag hur viktigt det är med tålamod och att hålla ögonen på målet.

Mellan er och EnvyUs, vilka tycker du har det starkaste laget?
– Det är svårt att säga just nu, men det kommer vi märka de kommande månaderna. Envy såg väldigt starka ut på IEM Cologne, så jag skulle säga att de har övertaget. Än så länge.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport