CS:GO

Titan om matchen mot Fnatic: Har inget att förlora

av Tobias Lundgren

Laget är bara några veckor gammalt, men slog trots det ut Ninjas in Pyjamas under gårdagens gruppspel.
Nu möter de Fnatic i semifinalen under DreamHack Stockholm och enligt Mathieu ’Maniac’ Quiquerez ligger all press på svenskarna.
– Vi har inget att förlora. Vi har fortfarande så mycket jobb att lägga ner så just nu är allt en bonus, säger han.

Maniac och Titan fick en skakig start på turnering då de ställdes mot franska konkurrenterna LDLC och förlorade med 16-12.
– Det är lite obekvämt att spela mot dem för du tänker ”Jag ska göra så här”, men du har före detta lagkamrater på andra sidan och de vet om din spelstil, så du måste komma på något nytt. Det slutade med att vi inte spelade som vi ska och försökte nya saker som inte fungerade. Om vi möter dem igen kommer vi spela utan att tänka på dem så mycket, och inte använda oss av anti-taktik som inte fungerar.

Var det några speciella känslor som kom upp när ni mötte LDLC, med tanke på allt som skett de senaste veckorna?

– För mig är de inte rivaler eller fiender, de är bara ännu ett motståndarlag. Problemet är att vi båda känner till varenda taktik eftersom vi alla spelat ihop tidigare.

”Vi var lite skakiga mot NiP”

Förlusten skickade ner Titan i losers bracket, där de först besegrade tyska Alternate innan de ställdes mot ESL One-mästarna och hemmafavoriterna Ninjas in Pyjamas. Svenskarna inledde starkt och fick en snabb ledning med 6-0 innan Titan svarade. Men då svarade de med besked och kunde gå in i halvtid med ledning 8-7.
– Vi visste inte vad vi skulle förvänta oss mot dem och var lite skakiga. Men trots att vi låg under med 6-0 kändes det inte som att vi höll på att bli krossade. Vi hade några jobbiga rundor men det var inte så att vi blev helt demolerade. Det var väldigt nära att vi vann flera rundor så vi försökte bara fortsätta spela på samma sätt, men med mer fokus på att clutcha på rätt sätt och vara mer samspelta.
– Efter det insåg vi att vi kunde ha spelat 15 rundor på samma sätt och vunnit alla 15, eftersom vi hade några drag som de inte riktigt kunde hantera. Vi var lugna och fokuserade och det gick bra till slut.

”De kommer ha mer press på sig”

Matchen slutade 16-13 i fransmännens favör och de hade därmed tagit sin första stora skalp på ett LAN. Nu möter de Fnatic i dagens andra semifinal och då flyttar Maniac över pressen på hemmalaget.
– Just nu är allt bara en bonus eftersom vi inte är ordentligt förberedda då vi bara spelat ihop i tre veckor. Det är möjligt att de kommer ha mer press på sig för vi har inget att förlora. Om de förlorar är de dåliga, men om de vinner är det bara normalt, så vi sitter i en bra position. Vi har fortfarande så mycket jobb att lägga ner så just nu är allt en bonus.

”Bra kemi i laget”

Innan semifinalen passar Maniac även på att hylla sitt nya lag och hur de jobbar tillsammans.
– Vi har bra kemi i laget just nu. Vi är inte de största stjärnorna därute men vi jobbar verkligen ihop och är bra vänner. Det är ett rent nöje att spela i laget och vi drar alla åt samma håll. Atmosfären är riktigt bra.

Fnatic och Titan möts i dagens andra semifinal. Sändningen kan du se här.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport