CS:GO

Titan: Vi var splittrade både ideologiskt och mognadsmässigt

av Tobias Lundgren
Adil ”Scream” Benrlitom, Edouard ”Smithzz” Dubourdeaux, Kévin ”Ex6tenz” Droolans, Nathan ”NBK” Schmitt och Kenny ”Kennys” Schrub, under sista turneringen tillsammans i Köln.
Adil ”Scream” Benrlitom, Edouard ”Smithzz” Dubourdeaux, Kévin ”Ex6tenz” Droolans, Nathan ”NBK” Schmitt och Kenny ”Kennys” Schrub, under sista turneringen tillsammans i Köln.

CS:GO-världen och framför allt den franska scenen skakades när det i början av september stod klart att topplagen hade kastat om sina rosters totalt.
Nu talar Titan ut om vad som egentligen föranledde den stora förändringen, i en öppenhjärtig intervju med Vakarm.net.
– Vi var splittrade både ideologiskt, spelmässigt och mognadsmässigt, säger managern Jérôme ”Niak” Sudries.

Ryktet började surra efter ESL One i Köln där Titan återigen slogs ut i gruppspelet under en majorturnering. Franska sajten Vakarm gick ut med att en förändring i laget var nära förestående och bara någon vecka senare var ryktet bekräftat.
Förändringen innebar att inte bara ett utan tre topplag på franska scenen splittrades och ombildades, eftersom LDLC tappade tre spelare och resterna av Titan och LDLC sedan bildade ett nytt Epsilon.
Nu berättar för första gången laget om vad som egentligen hände innan splittringen där Adil ”Scream” Benrlitom, Edouard ”Smithzz” Dubourdeaux och Nathan ”NBK” Schmitt byttes ut.
– Slutet på VeryGames-eran var svår att hantera för gruppen. Förberedelserna inför Dreamhack Winter var kaotiska och vi anlände där som ett splittrat lag. Att byta till Titan och skaffa ett gaminghus verkade vara ett sätt att sammanfoga laget kring en ny utmaning, berättar Niak.
– Första veckorna var lovande. Vi hade bra planering och bra träningar. Miljön var inte längre en distraktion. Men euforin pushade oss för långt och vi tappade självdistansen. Trots det misslyckades vi bara knappt i Katowice. Vi gjorde sedan bra ifrån oss under Fragbite Masters men demonerna vaknade igen under Copenhagen Games och vi anlände dit återigen splittrade. Efter det var grunden i vårt projekt starkt ifrågasatt och Richard ”Shox” Papillon bestämde sig för att lämna laget.

”Skyller inte på någon särskild”

In kom istället nygamla spelaren Kenny ”KennyS” Schrub, men trots att återkomsten ledde till ökad motivation i laget blev det en spelmässig besvikelse.
– Vi märkte snabbt avsaknaden av en spelare som påverkade vårt spel. Därför tog vi in en coach för att assistera med taktiken. Men trots hårt arbete blev det ett nytt fiasko och nu var det oundvikligt att tänka om allting.
– Vi var splittrade både ideologiskt, spelmässigt och mognadsmässigt. Det är en generell analys och jag skyller inte på någon särskild spelare. Vi kunde inte studsa tillbaka efter våra misslyckanden och behövde få till en förändring för att bli mer konsekventa både i och utanför spelet.

”Har mycket gemensamt”

 Beslutet från ledningen blev att sparka Scream och Smithzz. Men när coachen berättade det för NBK valde han att hoppa av laget. Till slut värvade Titan tre spelare, Dan ”Apex” MadesclaireHovik ”KQLY” Tovmassian och Mathieu ”Maniac” Quiquerez från LDLC, laget som bara veckor tidigare gjort dundersuccé under ESL One i Köln.
– Maniac och Kévin ’Ex6tenz’ Droolans har mycket gemensamt, inklusive visionen av ett lag och hur en ska närma sig ett sådant projekt. De kompletterar varandra och blir därför mer effektiva både individuellt och för laget.
– Spelmässigt är både Dan och Maniac inblandade i strategiska beslut och vi kunde känna en positiv effekt efter bara några timmar av träning. Det, tillsammans med Kennys och Hoviks fantastiska kapacitet, gör att vi har ett välbalanserat lag som kan åstadkomma stora saker.

För att läsa hela intervjun, klicka här.

Titans nuvarande lag

Dan ”Apex” MadesclaireHovik ”KQLY” TovmassianKenny ”KennyS” SchrubKévin ”Ex6tenz” DroolansMathieu ”Maniac” Quiquerez

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport