CS:GO

Topplaget nekas revansch: ”Kändes inte som samma EnvyUs vi mött tidigare”

av Simon Engstrand
Cloud9 ESWC

Efter att ha överraskat CS:GO-världen med en av årets största skrällar var det dags för Cloud9 att bevisa sin plats i toppen. Efter ett perfekt resultat i gruppspelet och en vunnen kvartsfinal mot Team Liquid var det återigen dags att fajtas mot EnvyUs.
– Som ni alla såg så var det där en riktig skitmatch, sa Jordan ”n0thing” Gilbert efter matchen.

Cloud9 stod för en av årets hittills största skrällar när de två gångar på raken spöade franska storlaget EnvyUs i ESL ESEA Pro League-finalerna. Frågan många då ställde sig var ifall Cloud9 konsistent skulle kunna frambringa samma typ av toppresultat, eller om det hela bara var en engångsföreteelse.

ESWC 2015 var den chansen Cloud9 behövde för att bevisa sig och turneringen inleddes starkt med ett perfekt 3-0 resultat i gruppspelet. Efter vinsten i lördagens kvartsfinal mot Team Liquid stod det klart att amerikanska uppstickarna återigen skulle få fajtas mot EnvyUs i semifinal.

Snabb vinst på tågkartan

Matchen inleddes på Train, en karta som varit ett återkommande inslag i rivaliteten mellan de två lagen och som visats vara något utav en specialitet för Cloud9. När matchen drogs igång såg Cloud9 snabbt till att göra potatismos utav fransmännen med en snabb 16-8 vinst.

Nästa karta Cobblestone fick en snarlik inledning. Förutom att Cloud9 denna gång började på terroristsidan, så var poängutvecklingen i princip identisk. Men efter första halvan spelats klart så började EnvyUs komma ikapp och snart visade poängtavlan en betydligt jämnare ställning. Det tuffa motståndet härstammade i mångt och mycket från storspelet Richard ”Shox” Papillon och Vincent ”Happy” Schopenhauer bjöd på och som slutligen resulterade i att rysarmatchen togs till övertid. Där lyckades Cloud9-stjärnan Jordan ”n0thing” Gilbert rädda sitt lag i en av matchens viktigaste rundor och efter det kunde Cloud9 slutligen förvandla nagelbitaren till en vinst.

”En riktig skitmatch”

Men vad vinsten egentligen betyder för CS:GO-klimatet är svårt att säga. Snart var det nämligen glasklart att någonting inte stod rätt till inom EnvyUs och bara några minuter senare kom beskedet att laget kommer splittras. Något som n0thing redan under matchen kände symptom av.
– Som ni alla såg så var det där en riktig skitmatch, sa han och fortsatte:
– Det kändes inte som vi mötte samma EnvyUs som vi mött förut. Som du sa är dom ju inte dumma spelare och de vet ju hur man vinner en match. De kunde lätt ha vunnit matchen på Cobblestone.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport