CS:GO

Svenskstjärnan tvingas lämna Luminosity – efter bara tre veckor

av Simon Engstrand
devilwalken

Svenskarna Jacob ”Pyth” Mourujärvi och Jonatan ”Devilwalk” Lundberg har stått för svajande resultat under Luminositys fana.
Nu visar det sig att svenskarna får lämna organisationen och göra plats för ett annat lag: Före detta Keyd Stars.
– Vi signade Keyd med intentionen att ha två lag, men då fick vi sagt till oss att det var emot reglerna, skriver Luminosity-ägaren Steve ”Buyaka” Maida på reddit.

Jacob ”Pyth” Mourujärvi, Andreas ”Maxaki” Andersson och Robert ”LillRobban” Jonasson packade väskorna för att tävla på andra sidan Atlanten i Luminosity Gaming samt ACE Gaming. Många förutspådde då svenska stordåd på den nordamerikanska kontinenten. Tesen var nämligen att det amerikanska motståndet skulle vara enkelt för svenskarna. Men resultaten har varit svajiga och nyligen stod det klart att Maxaki och LillRobban ska återvända hem till Sverige.

Luminosity verkade dock inte ha några planer att bryta den svenska kontakten, då de nyligen kontrakterade  ytterligare en svensk spelare: Jonatan ”Devilwalk” Lundberg. Trots att bläcket knappt hunnit torka står det nu klart att Pyth och Devilwalk, samt kollegorna Todd ”anger” Williams, Alex ”LeX” Deily och Peter ”ptr” Gurney, får lämna Luminosity för att göra plats åt en ny femma: Före detta Keyd Stars.

”Har hittat bättre erbjudanden”

För brasilianarna i före detta Keyd Stars är det här tredje organisationen på mindre än ett år. Först lämnade de KaBuM för att gå med i Keyd Stars och senare, när jätteligan ESL ESEA Pro League offentliggjordes, flyttade hela laget till Nordamerika för att kunna delta. Väl på plats dök nya erbjudanden upp och för två veckor sedan blev det känt att Keyd Stars tappat sitt CS:GO-lag.
– Vi har hittat bättre erbjudanden, främst eftersom vi spelar i USA och nya möjligheter dykt upp, sa Gabriel ”FalleN” Sguário till Aftonbladet Esport när brasilianska femman lämnade Keyd Stars.

”Det var emot reglerna”

Svenska stjärnorna verkar hålla ihop med de amerikanska spelarna, men nu under namnet Mythic och i helgen tävlar de i nordamerikanska kvalet till major-turneringen ESL One Cologne. Aftonbladet Esport har försökt få en kommentar från Devilwalk, som inte vill ställa upp på intervju utan hänvisar till en reddittråd publicerat av Luminositys ägare Steve ”Buyaka” Maida.
”Vi signade Keyd med intentionen att ha två lag, men fick då sagt till oss att det var emot reglerna”, skriver han och fortsätter:
”Jag startade organisationen med syftet att ge spelarna chans att leva på datorspel, samt för att jag själv älskar esport och vill bidra till tillväxten. Jag är inte perfekt och jag påstår inte att jag den bästa ägaren av en organisation. Det här är för mig en ny erfarenhet som jag får lära utav, men jag gör mina beslut med spelarnas intressen som första prioritet och mina egna i andrahand.

”Har inte varit annat än stöttande”

Efter att lagändringarna offentliggjorts har Luminosity fått ta hård kritik, med teorier om att de endast varit ute efter ”sticker”-pengar. I en kommentar på reddittråden dementerar dock Devilwalk kritiken.
”Oavsett vad alla verkar tro, så har Buyaka inte varit något annat än generös och stöttande sedan jag kom hit”, skriver han.

LeX bidrar också med sin bild av händelsen:
”Det var utav respekt för alla inblandade och en gemensam känsla av det mest logiska var att gå skilda vägar”, skriver han.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport