CS:GO

TSM blir bäst betalda CS:GO-laget – någonsin

av Tobias Lundgren
dignitas
Team Dignitas efter tredjeplatsen under X-Games i helgen.

Efter tredjeplatsen under X-Games i helgen avslöjade Team Dignitas att deras spelare lämnat organisationen och i framtiden kommer representera nordamerikanska Team SoloMid.
Där kommer de enligt uppgift bli det bäst betalda CS:GO-laget genom tiderna.
”Inte ens lagen som anses vara de bästa i världen tjänar sådana pengar”, säger en källa till Daily Dot.

Team Dignitas CS:GO-lag stod för en av sina största bedrifter någonsin då de besegrade svenska topplaget Fnatic i bronsmatchen under MLG X-Games i helgen. Bara minuter efter finalen var spelad gick organisationen ut med att stjärnorna lämnar Dignitas och istället har skrivit på för nordamerikanska Team SoloMid, främst känd för sitt League of Legends-lag.

”En enorm summa för ett Counter Strike-lag”

Där kommer Peter ”dupreeh” Rothmann och hans lagkamrater bli det bäst betalda CS:GO-laget någonsin enligt uppgifter till Daily Dot.
”De kommer få 3000 dollar var i månaden, en enorm summa för ett Counter Strike-lag. Inte ens de bästa lagen i världen har tjänat sådana summor. Dessutom har de lovats hundra procent av Valves sticker-pengar (lagets logga som säljs under stora turneringar och kan användas för att pryda föremål i spelet) och om de kommer med i ett Legends-paket kan det bli så mycket som 400 000 dollar för hela laget”, säger en källa till sajten.
Dessutom kommer inte laget ta någon procent av eventuella prispengar, vilket vanligtvis är fallet när det gäller esportlag.

Som om det inte vore nog får spelarna ett högre CPM-värde, betalningen per tusen visningar av en annons, på streamingsajten Twitch. Även där kan de tjäna stora pengar om de blir populära. Team SoloMids League of Legends-spelare kan tjäna så mycket som 20 000 dollar i månaden endast på att streama.

”Kommer leda till obekväma möten”

Källan spekulerar även i vad detta kommer betyda för CS:GO-communityn i stort, och för Team SoloMid.
”Då det fortfarande finns professionella lag därute som endast tjänar några hundra dollar i månaden kommer det förmodligen leda till några obekväma möten efter det här beskedet. För att inte nämna vad SoloMids League of Legends-spelare, som byggde märket, kommer tycka om att ett nyvärvat CS:GO-lag kommer in och tjänar sådana summor.

Övergången mellan Team Dignitas och Team SoloMid är ännu inte bekräftad från SoloMids sida, men förväntas bli klar när kontrakten med Dignitas går ut den 1 februari.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport