CS:GO

Tung förlust för Fnatic – kniven mot strupen i ödesmatchen

av Simon Engstrand
Olof "Olofmeister" Kajbjer. Foto: Sebastian Ekman, Dreamhack.
Olof ”Olofmeister” Kajbjer. Foto: Sebastian Ekman, Dreamhack.

Fnatic inledde finalturneringen av Pro League med en grov utklassning men kunde inte stå för samma stordåd mot Team EnvyUs.
Och efter förlusten på fredagskvällen är det nu vinna eller försvinna som gäller för svenska jättarna – medan EnvyUs kan komma att rulla vidare i toppform.
– När vi spelar så här är vi ett av världens bästa lag, så det är bara att fortsätta, sa världsstjärnan Kenny ”KennyS” Schrub efter vinsten.

Efter hemmaplan-vinsten på Dreamhack Winter 2015 i Jönköping, där finalerna av FACEIT-ligan spelades, stod nästa viktiga turnering på spel för svenska Fnatic. I Kalifornien, USA, arrangeras nämligen ESL ESEA Pro League-finalerna för säsong två och på fredagskvällen spelade svenska stjärnorna sin andra match mot de senaste major-vinnarna, Team EnvyUs.

Trots att Fnatic, med den klassiska duon Olof ”Olofmeister” Kajbjer och Freddy ”Krimz” Johansson i spetsen, ställde upp med hårt motstånd på inledande kartan Cobblestone var det fransmännen som kunde säkra första kartvinsten med 16-11.

Matchen gick vidare till svenskarnas hemmakarta, Inferno, där Fnatic gjort sig kända som världens kanske bästa lag. Men inte ens där kunde de orangea mannarna råda bot på Kenny ”KennyS” Schrubs AWP och de andra giganterna från baguettelandet. Kartan slutade i fransk vinst med övertygande 16-6 och därmed var vinsten säkrad för EnvyUs med 2-0.
– Idag kom vi in med ny mindset och det gick mycket bättre än igår, konstaterade KennyS efter segern och fortsatte:
– Kommunikationen var väldigt bra och vi spelade äntligen som ett lag. När vi spelar så här är vi ett av världens bästa lag, så det är bara att fortsätta.

Från Fnatic-talangen Jesper ”JW” Wecksell kom däremot ett något mer dystert yttrande:
”Fak”, skriver han på Twitter.

Härnäst är det vinna eller försvinna som gäller för Fnatic när svenskarna ställs mot vinnarna i matchen mellan Team Liquid och Conquest. Följ turneringen på ESL:s Twitch-kanal.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport