CS:GO

Tusentals fuskare fast i gigantisk VAC-våg

av Björn Ehrnberg
vac

Valve har lagom till julplockat fram hårdhandskarna för att få stopp på fuskarna i CS:GO. I den största VAC-vågen genom tiderna har tusentals fuskare stängts av och förråd värd stora summor pengar blivit värdelösa. Enligt Redditanvändaren DataSiphoner_v2 har 16 koder med fusk blivit upptäckta och bannade.
”Ett hundratals personer som använder de fusken har åkt dit, vilket motsvarar åtminstone 1 600 personer, och det är lågt räknat, förmodligen är det fler som åkt dit,” skriver personen i ett inlägg på Reddit.

Dagen innan julafton här i Sverige kom Valve med en fin julklapp till CS:GO-communityn. Efter den största VAC-avstängnings-vågen någonsin hoppas scenen att många, om än inte alla, fuskare nu fått sina konton avstängda – vilket också ska innebära att deras alternativa konton stängts av.

På Reddit har man redan startat en ny subreddit till svar på den stora VAC-vågen. Under /r/VAC_porn har CS:GO-spelare lagt upp konton som åkt på en VAC-ban och med bilder visat hur mycket pengar det gått om miste om i sina inventorys. Knivar värda flera tusen ligger nu låsta bakom VAC och kan inte längre bytas eller säljas.

Vid skrivande stund har ännu inga proffs åkt dit. På Reddit har användare med insyn i diverse fuskforum spridit bilder från inlägg där bland annat fuskare begärt att fuskutvecklarna ska betala nya konton till de som åkt på VAC-bannen. En begäran som fått sin beskärda del av hånskratt från CS:GO-communityn.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport