CS:GO

Tvingas spela CS:GO med fötterna – fick donation av superstjärnorna

av Björn Ehrnberg

Sebastian ”kotwicz91” Kolczyński är en fanatisk CS:GO-spelare. På grund av ett medfött handikapp spelar han spelet många av oss älskar med fötterna. Nu har han fått stöd från en av de största i världen.
– Holy shit, säger kotwicz91 när över 2000 kronor ramlar in i form av en donation från Jarosław ”pasha” Jarząbkowski.

På sin Youtube-kanal har Sebastian ”kotwicz91” Kolczyński närmare 6 000 subscribers. På hitbox.tv-kanalen Kotwicz, som enligt hans Facebooksida är Sebastians stream-kanal, har han nästan 1 000 följare. Och nu har två av CS:GO:s största spelare sällat sig till sällskapet. Kolczyński har ett handikapp som stoppar honom från att spela CS:GO med tangentbord och mus. Men det stoppar honom däremot inte från att spela spelet som senaste tiden tagit världen med storm. Med hjälp av sina fötter och en PS3-kontroll briljerar han på ett sätt inte många kan mäta sig med.

Fick donationer mitt under matchen

Mitt i en live-stream under pågående match på kartan Inferno damp donationerna ner. Först fick Sebastian 1 000 zloty, vilket motsvarar 2 231 kronor, från Virtus.Pro-stjärnan Jarosław ”pasha” Jarząbkowski och därefter dök pashas lagkamrat Paweł ”byali” Bieliński upp med ytterligare 1 100 kronor.
Och stjärnorna har förmodligen råd, häromdagen skrev de på ett nytt kontrakt med sin organisation. I pressmeddelandet kallade Virtus.Pro kontraktet för ”det dyraste i CS-historien”. Dessutom har pasha på senaste tiden fått över 25 000 dollar i donationer själv, från den mystiske Dubai-bon som kallar sig ”motar2k”.

Se reaktionerna i klippet här ovanför.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport