CS:GO
English version

Twist: ”Folk säger att jag bara vill spela med vänner, men det är lite bullshit”

av Simon Engstrand

Svenske Simon ”twist” Eliasson är notorisk för ryktena om att ha flera gånger nekat erbjudanden från storlaget NiP.
Men förklaringen som ofta ges – att han enbart vill spela med vänner – kallar han för ”bullshit”.
– Om jag går in för något, då tänker jag inte lämna folk bakom mig som jag vill kriga mig med upp till toppen, säger svensken till Aftonbladet Esport.

Få kan ha missat den nya lagsatsningen GODSENT. Med Markus ”pronax” Wallsten i spetsen ska de svenska spelarna Andreas ”znajder” Lindberg, Jonas ”Lekr0” Olofsson, Simon ”twist” Eliasson och Mathias ”pauf” Köhler nå toppen.

Just nu är de högaktuella på Dreamhack Masters i Malmö. Första dagen åkte de på en tung förlust mot Na’vi, men lyckades med nya styrketag slå ut franska G2 Esports och hålla sig kvar i turneringen.
– Vi visade vårt riktiga jag, säger AWP-stjärnan Twist till Aftonbladet Esport och fortsätter:
– I går var det halvdant och vi körde inte vårt egna spel. Vi ”chokade” och gjorde dumma saker – dumma misstag hela matchen. Speciellt på T-sidan. Efteråt steppade vi upp, men då var det redan försent.

”Jag har tackat nej till NiP någon gång”

Internationellt är Twist en av Sveriges mer kända spelare. Genom åren har han fått många fans och hyllats av både experter och communityt. Men den enda gången vi egentligen såg honom spela i ett erkänt topplag var när LGB Esports steg mot skyarna 2014.

Erbjudanden verkar det dock inte ha varit någon brist på. Och något som gett svensken mycket uppmärksamhet är de ständiga ryktena om att han gång på gång avböjt att spela med stjärnorna i Ninjas in Pyjamas.
– Jag har tackat nej till NiP någon gång, då var det inte så lockande, medger Twist.

När experterna diskuterar ämnet är förklaringen ofta: ”Han vill bara spela med kompisar”. Twist håller inte med.
– Om jag går in för något, då tänker jag inte lämna folk bakom mig som jag vill kriga mig upp till toppen med.
– Folk säger att jag bara spelar med vänner, men det är lite bullshit.

I stället förklarar svensken att drömmen länge varit att få spela med just Pronax. Och nu sitter de äntligen i samma båt.
– Jag har alltid velat spela med honom, för jag vet att jag kommer skina och bli en ny spelare, jag kommer glänsa och han kommer göra det bästa utav mig. Jag kommer nå toppen, jag kommer nå dit till slut, säger Twist med uppenbar kämparglöd i rösten.
– Jag har velat spela med honom sedan n!faculty-tiden och det var typ 2013. Så när erbjudandet kom var jag mer sugen på det.

Samtidigt berättar stjärnan att han stormtrivs med samtliga spelare i nya laget, något som märks tydligt när kamraterna går runt och skrattar tillsammans på evenemanget.

”Vi var tvungna att byta ut honom”

Genom alla tider har normen för esport-talanger varit att skriva på för redan etablerade klubbar. Men hittills bara i år har två lag vandrat en annan väg. Först Astralis, och nu GODSENT. I början av april blev det nämligen klart att svensklaget startar sin egen organisation.

Twist berättar att det var Pronax och Jonatan ”Devilwalk” Lundholm som först kom på idén. Före detta Fnatic-spelaren Devilwalk skulle från början vara en av spelarna i laget, men tvingades hoppa av satsningen och lägga spelarkarriären på is på grund av en handskada.
– Det var tråkigt, vi ville verkligen att vi fem skulle bli bäst i världen. Men han kände kanske inte riktigt att han höll, han hade problem med handen och Pronax hade tidigare haft samma problem – många andra börjar också få det.
– Devilwalk hade samma problem, kunde inte leverera och då var vi tvungna att byta ut honom, förklarar svenske AWP-stjärnan.

Vad kan vi förvänta oss av er i framtiden?
– Vi kommer ta oss ur gruppen, säger Twist om pågående Dreamhack Malmö-turneringen, och fortsätter att blicka framåt:
– Vi kommer nå topp 10 i världen, det är första målet – och att kvala in till nästa major.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport