CS:GO

Tyska CS:GO-laget misstänkta i ny bettingskandal

av Tobias Lundgren
bettingskandal

De blev diskade inför ESL One Katowice efter en misstänkt bettingskandal.
Nu är tyska KILLERFISH, före detta myRevenge, återigen i blåsväder efter att de stängts av från CSGOlounge.
”Vi hittade misstänkt aktivitet, där över 100 konton bettade på eller emot dem och vann med hundra procents säkerhet.”, säger sajtens talesperson Robert ”ML” Yakubovski till HLTV.

I januari blev myRevenge misstänkta för matchfixning då det framgick att lagets vänner satsat pengar på motståndarna och att laget sedan lagt sig. En utredning startades av Valve, men den har ännu inte kommit fram till något.
Men nu skakas KILLERFISH, som är före detta myRevenge, återigen av en påstådd skandal efter att bettingsajten CSGOlounge upptäckt konstiga bettingmönster på lagets matcher.
”Vi har följt bettingmönster för alla matcher KILLERFISH varit inblandade i. Vi hittade misstänkt aktivitet där över 100 konton maxbettade på eller emot dem och vann med hundra procents säkerhet. Alla konton var på samma IP och det verkar mycket misstänksamt för oss.”, säger sajten i ett uttalande.

”Det fanns inga bevis att vi lade oss”

Nu har KILLERFISH officiellt stängts av från CSGOlounge.
”Vi känner oss obekväma med att ha någon av deras matcher på sajten framöver. Vi hoppas ni förstår vårt beslut för att skydda CS:GO-scenen och CSGOlounges integritet.”
Men nu har laget gått ut och försvarat den senaste tidens händelser i ett långt uttalande till HLTV.
”Det fanns inga bevis att vi lade oss för skins och vi är inte bannlysta från Valve-turneringar. Eftersom första matchfixningen är under utredning har det inte kommit något officiellt uttalande. Jag tvivlar på att Valve kommer straffa oss för de behöver knappast ett halvår för att utreda en sådan allvarligt händelse.”, skriver Antonin ”TONI” Bernhardt i ett långt uttalande och fortsätter:

”Vi är oskyldiga nu också”

”Eftersom vi var oskyldiga första gången kan jag säga med gott samvete att vi är oskyldiga nu också. Vi är inte det bästa laget i världen så vi kan förlora mot topplag. När vi förlorar lägger vi oss inte. Vi lider av orättvisan och oturen att bli måltavlor för spelare som fått otroliga resultat. Jag och mitt lag finns tillgängliga för att bevisa vår oskuld.”

Valve har ännu inte uttalat sig om ärendet.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport