CS:GO

Unika experimentet som kan varit nyckeln till Kinguins nya lyft

av Simon Engstrand
ScreaM Kinguin
Scream på Dreamhack Summer 2015

Kinguins unika experiement, med coachen Danniél ”Dalito” Morales som in-game ledare, skulle kunna vara nyckeln till lagets nyvunna framgång.
Men slutligen kunde östeuropeiska Na’vi sätta käppar i hjulen och avsluta stjärnornas framgångsresa.
– Man får aldrig underskatta ett lag, sa Ladislav ”GuardiaN” Kovács efter matchen.

Trots att de bara vunnit en match, så måste nog Kinguins resa på FACEIT-finalerna ändå ses som framgångsrik. Stjärnlaget, med nyrekryterade Dennis ”Dennis” Edman, stod för en överraskande jätteinsats under fredagens första FACEIT-match, då de totalt körde över Paweł ”byali” Bieliński och hans vapenbröder i Virtus.Pro.

En del av framgången skulle kunna bero på Kinguins unika experiment. Istället för den traditionella uppställningen, med en utav spelarna som in-game ledare, är det nämligen coachen Danniél ”Dalito” Morales som istället leder laget.
– Jag tror en del av förtjänsten till Kinguins framgångar måste gå till Dalito, som har callat och fått dessa starka spelare att lira som ett lag, skriver Jonatan ”Devilwalk” Lundberg på twitter.

”De är individuellt väldigt starka”

Till slut ställdes Kinguins fortsatta turneringsliv på sin spets i en vinna eller försvinna-match mot Na’vi. Där skulle det avgöras vilket av lagen som skulle få platsen direkt till semifinalerna – eller till flyget hem.

Precis som i matchen mot Virtus.Pro förlorade Kinguin den första kartan, bara för att komma tillbaka och vinna nästa. Matchen gick vidare till Overpass, kartan som experten Björn ”THREAT” Pers menade var en utav Kinguins absolut starkaste. Där var stjärnlaget dock inte ens nära att vinna, utan i slutändan var det istället favorittippade Na’vi som knep platsen till semifinal.
– Vi tog matchen seriöst ända från början eftersom de är väldigt starka individuellt. Man får aldrig underskatta ett lag, för de kan göra vad de vill, de har inget att förlora och vill utvecklas. Man måste ta dem seriöst, sa Ladislav ”GuardiaN” Kovács efter matchen och fortsatte:
– Jag var väldigt förvånad när de slog Virtus.Pro med 16-0. Jag har aldrig sett något liknande, så det var ganska läskigt.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport