CS:GO
English version

Uppstickarlaget i kris – kan missa ESL

av Björn Ehrnberg
kabumny

330 562 kronor spenderar ESL på resekostnader och hotellutgifter när lagen anländer till polska staden Katowice för att göra upp i årets första enorma LAN. Något som fortfarande inte kan vara tillräckligt för det brasilianska laget KaBuM Esports.
”Vi gör vårt bästa för att se till att alla lag som fått chansen att kvalificera sig också får möjlighet att utnyttja chansen,” skriver Anna Rozwandowicz, kommunikationsansvarig på ESL, till Aftonbladet Esport.

På onsdagen publicerades en tråd på Reddit där en vän till brasilianska laget KaBuM bad om hjälp från communityt. I inlägget berättade vännen att laget hårdsatsat på ett bootcamp i USA inför den stundande majorn i Katowice, samtidigt som han bad om donationer från Reddit för att laget skulle kunna ta flyger över Atlanten.

Nu avslöjar ESL vilka summor de bistår med till lagen. Utan att nämna specifikt hur mycket varje enskild organisation tilldelas för resor och hotell berättar ESL:s ansvarig för kommunikation, Anna Rozwandowicz, att de spenderar 330 562 kronor på lagens omkostnader.
”Med sponsring för resor och hotell gör vi vad vi kan för att se till att varje lag kan delta i kvalifikationerna, även de som huserar långt bort,” skriver hon till Aftonbladet Esport.

Vad tycker ni om crowdfundade försök likt det som dök upp på Reddit?
”Det är ett bra sätt att få communityt involverat, så länge det är donationer som riktas till resekostnader är det en bra idé.”

Kan ni garantera att KaBuM får chansen att delta i kvalet till Katowice?
”Vi har bjudit in KaBuM till kvalet, men för att nå Katowice måste placera sig topp 8.”

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport