CS:GO

Utklassade: ”Det är ett stort problem för GODSENT”

av Tobias Lundgren
godpuff

Som Fnatic körde de över svenska rivalerna Ninjas in Pyjamas regelbundet.
Men efter övergången till GODSENT fick Pronax och hans mannar se sig rejält krossade i första LAN-mötet mellan lagen.
– GODSENT saknar eldkraft, vilket låter konstigt men det är ett stort problem, säger Joona ”Natu” Leppänen efter matchen.

Svensklagen GODSENT och Ninjas in Pyjamas har en lång rivalitet bakom sig, men då när GODSENT-spelarna samlades under Fnatics fana. Sedan organisationsbytet har de flerfaldiga världsmästarna sett betydligt mänskligare ut och när lagen ställdes öga mot öga för första gången på LAN var det Ninjas in Pyjamas som var hetare.

Redan som CT på Overpass visade NiP var skåpet skulle stå när de gick upp till en stabil ledning med 12-3 i halvtid. Ledda av Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund och Patrik ”f0rest” Lindberg som för dagen var på riktigt bra spelhumör gav de inte GODSENT-spelarna något svängrum alls.

NiP vann alla stora dueller

Efter bytet till terroristsidan fortsatte ninjorna ösa på mot de svenska rivalerna och Markus ”Pronax” Wallsten kunde inte hitta några luckor i NiPs taktik. Men den stora skillnaden lagen mellan var i skyttet, enligt expertkommentatorn och före detta NiP-coachen Joona ”Natu” Leppänen.
– En stor skillnad är att i Fnatic var det folk som Jesper ”JW” Wecksell som hittade en öppning och så gick de in, men nu fick de inte till dem. GODSENT saknar eldkraft vilket låter konstigt, men det är ett stort problem, säger han.
Det visade sig tydligt när NiP-spelarna gång efter annan vann dueller där de tog med sig två-tre GODSENT spelare in i döden.

Matchen slutade 16-5 till NiP, som nu är klara för slutspel. GODSENT ställs i sin tur mot Team Dignitas för att göra upp om sista slutspelsplatsen i grupp A.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport