CS:GO

Valve efter Overpass-debaclet: ”Fixed some overpowered boosts”

av Björn Ehrnberg
olofmeister

På Dreamhack Winter använde det stora svenska laget Fnatic en otroligt omdiskuterad boost på Overpass som ledde till seger i kvartsfinalen mot LDLC. Dramat efter visste inga gränser, och till slut drog sig laget ur turneringen. Och nu har Valve äntligen fixat problemet på kartan.
– Fixade några overpowered boosts, skriver företaget i sitt patch-meddelande.

Det är inte många inom CS:GO-communityt som kan ha missat vad som händer under kvartsfinalen mellan Fnatic och LDLC under Dreamhack Winter. Olof ”Olofmeister” Kjabjer och de övriga svenskarna plockade i ett pressat läge fram esset i rockärmen och boostade upp ett av lagets många stjärnor på en kritiserad position.

Positionen var så kraftfull att Olofmeister fick vy över mer eller mindre hela Overpass. Vid ställningen 13-2 till fransmännen fick omvärlden beskåda kraften i boosten när Olofmeister plockade upp två headshot på sina motståndare och Fnatic kunde slutligen vinna matchen.

Två minnen från stjärnan

Efterspelet fick många turer, men till slut beslutades det att hela kartan skulle spelas om – och att boost vid CT-spawn på Overpass hädanefter var förbjudna i turneringen. Nu har Valve äntligen tagit tjuren vid hornen och löst problemen med pixel-boosten som Fnatic utförde. I patch-loggen kan man läsa: ”Fixed some overpowered boosts.”

Dessutom adderade Valve en liten bilddetalj för att föreviga ögonblicket, vilket nu innebär att spår från Olofmeister går att finna på två ställen på Overpass. Dels vid bombplats A, där boosten användes, men också den omtalade molotov-defusen på bombplats B.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport