CS:GO

Valve slår fast: Skandalspelarna avstängda permanent

av Simon Engstrand
Braxton "swag" Pierce. Foto: Hltv.org
Braxton ”swag” Pierce. Foto: Hltv.org

Communityt har länge undrat vad som kommer hända med de avstängda spelarna som för ett drygt år sedan åkte fast för att rigga matcher.
Och nu slår Valve fast:
”Spelare som bevisligen riggat matcher kommer stängas av permanent”.

Counter-Strike:Global Offensive-scenen skakades när det uppdagades att några av Nordamerikas största stjärnor riggat matcher för att tjäna pengar. När dådet bevisades valde spelutvecklarna Valve att tills vidare stänga av spelarna från de evenemang som Valve själva sponsrar.

Flera av spelarna är fortfarande aktiva och har länge undrat, precis som communityt också undrat, om straffet någonsin kommer hävas. Men nu bekräftar Valve, efter mycket om och men, att det inte kommer hända – utan att avstängningen gäller livet ut.
”Vi kommer fortsätta att vidta de åtgärder vi tror är nödvändiga för att skydda underhållningsvärdet i professionell Counter-Strike, vilket ibland innebär att vi bryter med individer som visat att de är villiga att utnyttja sina fans förtroende”, skriver Valve i ett uttalande.

Det innebär att före detta iBUYPOWER-spelarna Braxton ”swag” Pierce, Joshua ”Steel” Nissan, Sam ”DaZeD” Marine och Keven ”AZK” Leriviére sannolikt aldrig mer kommer tävla på Valve-sponsrade evenemang. Domen gäller även före detta Epsilon.

På forum får Valve både kritik och hyllningar för beslutet. Många ifrågasätter också om straffet är rättfärdigat eller för hårt.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport