CS:GO

Valve varnar: ”Bannlysta spelare kommer inte släppas in”

av Simon Engstrand
Foto: Hltv.org
Foto: Hltv.org

Skandalspelaren Braxton ”Swag” Pierce gjorde comeback i Cloud9 som analytiker, men syntes inte till under Pro League-finalerna.
På tisdagen uppmärksammades att hans status i organisationen ändrats till streamer och enligt en källa till Thedailydot är anledningen att Valve hindrat organisationen från att använda bannlysta spelare.
– Valve har gjort det solklart att de inte vill ha några bannade spelare som coaches under deras major-turneringar, uppger källan.

Mot slutet av April offentliggjorde Cloud9 att de rekryterat skandalberyktade CS:GO-underbarnet Braxton ”Swag” Pierce. Eftersom Swag drygt ett halvår tidigare var inblandad i den ökända matchriggnings-skandalen och då bannlystes ett år framåt från så gott som alla CS:GO-evenemang kom rekryteringen för många som en överraskning.

”Valve har gjort det solklart”

När Cloud9 storspelade i ESL ESEA Pro League-finalerna syntes dock inte analytikern till någonstans och under tisdagen uppmärksammade en reddit-användare att Swags roll i organisationen ändrats från analytiker till streamer. Enligt en källa till Thedailydot är anledningen att Valve hindrat Cloud9 och flera andra organisationer från att använda bannlysta spelare samt varnat att personerna inte under några omständigheter kommer släppas in på Valve-sponsrade evenemang.
– Valve har gjort det solklart att de inte vill ha några bannade spelare som coaches under deras major-turneringar, uppger en källa för Thedailydot.

ESL bekräftar

ESL-chefen James Lampkin bekräftar i samtal med Thedailydot den händelse som källan beskriver.
”På Valves begäran har vi pratat med ett antal lag och understrukit att spelare som förbjudits från att tävla på Valve-sponsrade evenemang under inga omständigheter får assistera andra lag under ESL One Cologne (inklusive, men inte begränsat till resor och rådgivning – så som analysering). Med några individuella lag följde vi upp detta eftersom de behövde bestämma vilken status vissa spelare skulle ha i deras respektive organisationer. Men nu är alla lag i fråga med på vad som gäller”, säger han till Thedailydot.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport