CS:GO

Stjärnan efter gigantiska finaldramat: ”Vi är världens bästa lag”

av Simon Engstrand
LGLG123213

CS:GO-fans världen över fick bevittna ett gigantisk och nervkittlande finaldrama på söndagskvällen i ESL Pro League.
Och efter en match – som nog får räknas som en av årets hittills bästa drabbningar – har brasilianska Luminosity Gaming kammat hem ännu en stor titel.
– Nu är vi är världens bästa lag, sa Gabriel ”FalleN” Toledo efter segern.

G2 Esports har sannerligen skickat styrkebesked på ESL Pro League-finalerna. Efter att i stort sett inte ha lyckats åstadkomma några resultat alls med sin nuvarande CS:GO-lina tog de sig hela vägen till den stora finalen. I skottgluggen på vägen dit hamnade lag som svenska Fnatic och brasilianska Luminosity Gaming, och i den sista avgörande drabbningen väntade ännu ett möte mot det brasilianska storlaget.

G2-spelarna Richard ”shox” Papillon och Adil ”ScreaM” Benrlitom hade en gigantisk uppvisning av den extraordinära skicklighet som gjort de båda stjärnorna världskända. Skotten flög till höger och vänster och kulorna satt klockrent i motståndarnas huvuden.

Dramatik från första stund

Matchen blev minst sagt inte vad experterna hade förutspått. G2 plockade hem Luminositys första kartval, Overpass, medan Luminosity direkt kunde kontra med vinst på G2:s karta, Train.
Matchen gick vidare till Cobblestone där G2 återigen lyckades sätta sina kulor – och plockade på sig en ledning med 2-1 i kartor.

ScreaM:s galna skott på nästa karta Dust2 räcker för att visa hur starkt den franske stjärnan lirade:

G2 fortsatte att storspela och tog stark ledning på Dust2. Vinsten såg ut att vara på väg ner i fransmännens fickor, men Luminosity bevisade det som de visat många gånger tidigare: Allt kan hända i Counter-Strike.

Gabriel ”FalleN” Toledo och Marcelo ”coldzera” David höll sina mannar kvar i matchen – och plötsligt hade poängbrädan vänts upp och ner.
– Fundamental Counter-Strike har kastats åt sidan, det här är bara en galen kamp om att få kills till varje pris, sa experten John ”BLU” Mullen.

Luminosity tog hem vinst på Dust2 och den avgörande bataljen gick av stapeln på Inferno. Nu stod allt på spel för båda lagen: Brasilianarna som vill cementera sin plats som världens bästa lag, och G2 med sina stjärnor som äntligen tycks vara på rätt spår att bli ett topplag.

När striden väl drog i gång verkade det som att Luminosity en gång för alla skulle kunna segla hem vinsten. Men snart var fransmännen tillbaka i högform och vid sidbyte hade poängen fördelats på jämnast möjliga vis, med 8-7 åt G2 – ett förmodat oroväckande resultat för fransmännen som inte kunde plocka fler rundor på den fördelaktiga polissidan.

Men franska stjärnorna var inte redo att ge upp. De fortsatte leverera gigantiska rundor och bataljen gick hela vägen till övertid. Men där och då såg Luminosity till att låsa ner matchen och knipa titeln från sina franska motståndare.
– Det finns ingen förklaring, det är den mest intensiva match vi någonsin spelat. G2 var sjukt bra, sa FalleN efter vinsten och konsaterade:
– Nu är vi världens bästa lag.

ScreaM fick senare något av ett tröstpris, som turneringens bästa spelare.
– Matchen var den mest fantastiska upplevelsen i hela min karriär, sa stjärnan efteråt.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport