CS:GO

”Vi är säkra att damlag kommer tävla med killarna och vara lika bra i framtiden”

av Tobias Lundgren
LGB Female. Foto: LGB / Twitter
LGB Female. Foto: LGB / Twitter

Intels satsning på damlag i CS:GO fortsätter och nu har turen kommit till LGB Esports.
I samarbete med den norska organisationen kommer företaget sponsra organisationens nya satsning.
”Esport måste vara en föregångare när det gäller jämställdhet eftersom män och kvinnor kan tävla på samma villkor. Med samma tid och möjligheter till träning är vi säkra på att damlag kommer tävla med killarna och vara lika bra i framtiden”, skriver laget i ett uttalande.

Under Intel Challenge i Katowice stod det klart att företaget gick in som huvudsponsor i nordamerikanska CS:GO-laget UBINITED. Nu ger de sig in på den nordiska marknaden och inleder ett samarbete med LGB Esports och deras nybildade damlag.
”Det är med stor glädje vi nu går ut med att vi tar klivet in på den kvinnliga CS:GO-scenen med stöd av Intel, som delar vår syn på jämställdhet”, skriver organisationen i ett uttalande.

”Ett spännande projekt för oss”

Frågan om dam- och herrturneringar inom esporten har alltid varit ett hett ämne och nu ger sig LGB in i debatten då de menar att målet för satsningen är att sudda ut gränserna mellan könen.
”Esport måste vara en föregångare när det gäller jämställdhet efter män och kvinnor kan tävla på samma villkor. Med samma tid och möjligheter till träning är vi säkra på att damlag kommer tävla med killarna och vara lika bra i framtiden”.

NiP:s vd Per Lilliefelth från Diglife, som också äger LGB, menar att hela communityn kommer gynnas av att fler engagerar sig i den kvinnliga scenen.
”Det här är ett spännande projekt för oss och jag tror det kommer göra Counter-Strike ännu större när tjejer upptäcker vilket fantastiskt spel det är. Vi kommer ge dem rätt verktyg och stödet de behöver och med det i åtanke tror vi att vi kan sudda ut gränserna mellan tjejer och killar. Vi tror att vi kan skapa en ny ranking där tjejer också är inblandade och vi hoppas att fler organisationer förstår vikten av tjejer inom esporten”, säger han.

”Vill fortsätta spela i mixade turneringar”

Spelarna själva är inställda på att gå in och konkurrera med de etablerade lagen.
”Vårt mål är att utmana de bästa damlagen och klättra upp till toppen. Vi vill också fortsätta spela i mixade turneringar och visa communityn att kvinnliga lag har vad som krävs för att tävla med grabbarna.”, säger de.

Här är LGB:s damlag

 Aurora “aurora” Lyngdal

  Matilde “Mattye” Wiik

 Lizette “L.K.S“ Scheich

 Hanne “HaySS” Skaardal

 Hege “Hedje” Botnen

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport