CS:GO

Virtus.Pro vann – efter NEO:s galna 1 mot 5-clutch

av Tobias Lundgren
virtuspuff
Stort jubel efter NEO:s clutch. Foto: HLTV.org

Virtus.Pro tog hem DreamHack Zowie Open Bucharest efter att ha besegrat Cloud9 i finalen.
Men turneringens höjdpunkt stod Filip ”NEO” Kubski för redan i semifinalen – då han ensam kvar mot fem Dignitas-spelare säkrade finalplatsen för sitt lag.

Polska Virtus.Pro kan räkna in ännu en seger till den enorma listan av framgångar laguppställningen radat upp sedan de började spela ihop för över två och ett halvt år sedan.
Under DreamHack Zowie Open Bucharest i helgen var veteranerna dominanta i gruppspelet där de avfärdade Gambit och Heroic för att sedan ställas mot Team Dignitas i semifinalen. Danskarna bjöd på betydligt bättre motstånd och tvingade fram en tredje karta som såg ut att gå till absolut sista rundan. Dignitas överraskade Virtus.Pro under en eco vid ställningen 15-13 till det polska laget och Filip ”NEO” Kubski blev lämnad helt ensam – och till synes chanslös – kvar.

Lagkamraterna blev galna av glädje

Men då bjöd han på Counterstrike-godis av allra bästa sort när han plockade två motståndare innan han lyckades plantera bomben på Overpass A-sajt. När Dignitas gick in för att neutralisera den ensamme Virtus-spelaren fullbordade han sitt ace på ett briljant sätt och fick både publik och de egna lagkamraterna att bli helt tokiga.

Fick 50 000 dollar för segern

I finalen väntade sedan Cloud9 och det nordamerikanska laget blev i jämförelse nästan bara en munsbit för VP som stärkta av NEO:s insats såg oslagbara ut. Efter 16-9 i två raka kartor på Train och Cobblestone kunde Virtus.Pro höja trofén framför den lyriska publiken.
NEO utsågs sedan välförtjänt till turneringens mest värdefulla spelare av HLTV och Virtus.Pro belönades med 50 000 dollar för segern.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport