CS:GO
English version

Vuggo om hur Fnatic ska fortsätta på framgångsvågen: ”Är på god väg att bygga något stort”

av Björn Ehrnberg
vuggo

Fnatic har, som de så ofta brukar göra, inlett säsongen på bästa tänkbara sätt.
I helgen som nyss gick vann de sin femte raka LAN-turnering och inför reprisen av helgens final mot Astralis i Fight Night berättar lagets coach, Viktor ”vuggo” Jendeby hur laget ska fortsätta att skörda framgångar.
– Förutom att vi vill göra ett bättre år 2016 än vi gjort 2015, vilket bara det kommer bli väldigt svårt, så vill vi även kunna säga att vi kan slå vilket lag som helst på vilken map som helst.

Fnatics fullständigt formidabla formtopp fortsätter. I helgens stora LAN-turnering i Barcelona gick det svenska storlaget och vann över Astralis med 2-0 och kunde därmed inkassera femmans femte raka turneringsseger.

Sedan Dennis ”dennis” Edman klev in i truppen efter att Markus ”pronax” Wallsten valt att lämna laget har de trots förändring fortsatt att dominera scenen. Enligt lagets coach, Viktor ”vuggo” Jendeby, finns det många faktorer som bidragit till segertåget – men inget större än glädjen i laget.
– Vi har så gott som alltid roligt när vi spelar. Det känns som jag tjatat om det i flera intervjuer men har man roligt och älskar det man gör så blir allting mycket lättare. Träning så väl som tävlingsmatch. Vi ser också till att alltid förnya hur vi spelar, detta främst för att andra lag aldrig ska veta vad vi gör men också för att vi själva inte ska tröttna utan alltid ställas inför nya utmaningar.

 

Nästan oavsett vem man ställer frågan till får man nästan alltid samma svar. Men vad har ni för mål för 2016 utöver att behålla er position som världens bästa lag? Har ni några aspekter i ert spel ni vill ska bli bättre under året som kommer?
– Vi har sedan dennis gått med sakta men säkert börja spela mer och mer taktiskt och försökt få med fler och fler kartor i vårt arsenal. Förutom att vi vill göra ett bättre år 2016 än vi gjort 2015, vilket bara det kommer bli väldigt svårt, så vill vi även kunna säga att vi kan möta vilket lag som helst på vilken map som helst. Alla lag har traditionellt sett undvikit minst en karta att träna på men vi vill känna trygghet och ha en stark taktiskt grund på alla maps i alla map-pools året igenom och vi är på god väg att bygga något stort där.

”En ny era inom CS”

Få kan ha missat att man i CS:GO-scenen börjat titta på ett nytt koncept när det kommer till lagbyggen. Flera, med kanske Na’Vi i spetsen, har klivit över till att ha en coach som står bakom spelarna och i den rollen även agerar IGL. Andra lag som tagit efter är bland annat FaZe, som plockat in Robert ”RobbaN” Dahlström och Ninjas in Pyjamas som kör på samma spår med nyligen rekryterade Björn ”THREAT” Fors. Men en sådan förändring står inte för dörren i Fnatic-lägret.
Robin ”flusha” Rönnquist är en av världens bästa spelare individuellt och gör ett fantastiskt jobb som IGL. Jag hjälper till med förberedande saker inför events och fyller in med småsaker under matcher. Det har funkat jättebra hittills för oss men jag kan förstå om andra lag ”tvingas” göra så. NaVi har haft starix som IGL ganska länge, FaZe har tagit in robban och NiP kör med THREAT nu så det kan komma att bli en ny era inom CS, men som sagt, just nu funkar det jättebra för oss med hur vi har våra roller.

På torsdag kommer CS:GO-fans världen över få bevittna två av scenens absoluta tungviktare göra upp i en unik BO5 när Fnatic återigen ställs mot Astralis. Allteftersom lagen ständigt ställdes mot varandra i flera stora finaler under fjolåret blev just en match mellan dessa två lag något utöver det vanliga. Även om många kan tro att danskarna blivit Fnatics stora rivaler, slår Viktor ”vuggo” Jendeby fast att det finns två andra lag som de som större hot.
– Luminosity har bara blivit bättre och bättre för varje gång vi mött dem. Det är ett fantastiskt lag med duktiga spelare som spelar kreativt och oförutsägbart. Utöver dem kommer EnVyUs alltid att stå för jämna och roliga matcher oss emellan.

Fnatic möter som sagt Astralis i torsdagens tredje upplaga av Fight Night. Matchen presenteras i samarbete med Betway som också tillhandahåller odds till matchen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport