CS:GO

Vuggo slutar på Team Property: ”Det har varit fantastiskt”

av Björn Ehrnberg
vuggopropery

Viktor ”vuggo” Jendeby tog klivet in i Team Property under februari månad.
Nu väntar nya erfarenheter för den unge CS:GO-coachen som nu väljer att lämna organisationen.
– Jag kommer definitivt att sakna att jobba med Petter ”Teodice” Sten  och Aron ”Warspawn” Larsson. De är i branschen av rätt anledning och de har varit väldigt lätta att ha att göra med. Det är ganska sällsynt att se folk som jobbar med esporten av rätt anledning, säger vuggo till Aftonbladet Esport.

Team Property valde att göra sig av med sitt CS:GO-lag på söndagen. Nu på fredagen står det också klart att laget blir av med sin heltidsanställda tränare, Viktor ”vuggo” Jendeby.

Sedan 1 februari har vuggo varit delaktig i lagets ambition att återigen få in en femma i den absoluta världseliten. En ambition som inte riktigt gick som tänkt.
– Spelarna och jag tänkte inte riktigt på samma våglängd när det kom till laget. De såg problem istället för styrkor och de ville göra truppförändringar som jag inte höll med om, berättar vuggo om tiden med laget.

Vuggo tog studieuppehåll för att kliva in som CS:GO-coach på heltid under maj månad. Och det är en tränare som fått blodad tand efter upplevelsen.
– Det har varit jävligt kul, Det känns ändå som att man jobbat nästan heltid redan innan, men nu fick jag betalt för det. Innan hade jag sysslat med min hobby lite på andras villkor, men nu har man fått stå till svars för det på ett annat sätt.

Hjälpte Fnatic plocka hem majorseger

Samtidigt anser vuggo att det finns en del problem som fortfarande kvarstår i esport-branschen. Han hyllar sina tidigare kollegor och chefer, men berättar på samma gång att det finns element i esporten som han inte direkt uppskattar.
– Nu har esporten nästan vuxit för mycket för sitt eget bästa, säger han och fortsätter:
– Just nu känns det som att det växer otroligt mycket, och att det inte alltid är bra kan man lätt återkoppla till organisationer som vill spruta hur mycket pengar som helst på spelare, som kanske inte direkt förtjänar det. Titta bara på Kinguin, som inte riktigt presterar mot vad de tjänar.

Trots sin gedigna tid i Team Property, så är det under Fnatic-flagg som vuggo gjort sig mest känd. Inför och under ESL One i Katowice arbetade den nu tidigare TP-tränaren nära det svenska storlaget. Tillsammans med Jonatan ”Devilwalk” Lundberg granskade han demos av Fnatics motståndare för att ta fram en strategisk plan inför varje match under majorn – en major som Fnatic slutligen plockade hem.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport