CS:GO
English version

znajder: ”Vi kom in med noll självförtroende”

av Simon Engstrand
Andreas "znajder" Lindberg. Foto: Adela Sznajder, Dreamhack.
Andreas ”znajder” Lindberg. Foto: Adela Sznajder, Dreamhack.

Svenska GODSENT prisas som ett av framtidens stora CS:GO-hopp, men när evenemangen är över och truppen tränar online, då går det sämre.
Trots det kliver femman in på Dreamhack Summer 2016 och står för enormt starka insatser.
– När man kände att vi faktiskt kan så ville vi bara ha revansch mot NiP, säger Andreas ”znajder” Lindberg efter lagets tuffa tid.

Andreas ”znajder” Lindberg och hans mannar i GODSENT skiftar mellan toppen och botten. I online-klimat har de presterat sämre, men så fort mannarna träffas och spelar på LAN verkar allt helt plötsligt klicka.

Just nu är den svenska femman högaktuella på Dreamhack Summer 2016. På lördagen klev de upp på scen för första gången och lyckades helt sonika lägga i högsta växel och besegra både HellRaisers och rivalerna i Ninjas in Pyjamas – som GODSENT enbart vara några ynka rundor från att besegra på Dreamhack Malmö.
– Det är riktigt roligt att vara här, men mycket beror ju på hur turneringen går – det är ju den vi kom hit för, säger znajder till Aftonbladet Esport och fortsätter:
– Men jag älskar alla fans och att folk är så jävla hypade, jag gillar det.

Men inför turneringen i Jönköping var spelarna minst sagt osäkra på hur evenemanget skulle gå. Träningsmatcherna har kort beskrivet gått åt pipsvängen och självsäkerheten var inte direkt på topp.
– Vi har bootcampat efter en lång paus, och det har gått skitdåligt. Vi har blivit krossade i varje träningsmatch. Också kommer vi in hit med noll självförtroende. Vi var nog mer oroliga i första matchen mot HellRaisers, men när man kände att vi faktiskt kan så ville vi bara ha revansch mot NiP.
– Vi kände att vi kastade bort matchen i Malmö totalt. De är ju ett skitbra lag såklart, så jag är riktigt glad att vi vann, men vi känner nog ändå att det var efter HellRaisers-matchen som det släppte.

Så är ni på topp mentalt nu?
– Förhoppningsvis. Det är så svårt, i och med att vi spelat så dåligt fram tills de här två matcherna. Man har inte så mycket att gå på, men fortsätter vi spela som vi gjorde i går tror jag absolut vi kommer ta oss till final iallafall.

Det känns som folk har svårt att placera er, i och med att ni kommer hit på LAN och presterar bra, och sedan går det sämre online. Hur bra tycker du själv att ni är?
– Jag tycker vi är någonstans runt top 10. Vi har mycket att lära oss såklart, vi har två unga spelare som måste få sin tid. Lätt top 10, men jag vågar inte säga något om kortsiktiga eller långsiktiga mål. Om vi fortsätter så här är det jättebra.

Det verkar minst sagt ha varit tufft för GODSENT inför Dreamhack Summer, men femmans allra senaste satsning skulle kunna få trenden att vända. För cirka en och en halv vecka sedan flyttade truppen in i ett laghus, och nu väntar hårdträning.
– Det känns riktigt bra, men vi får se hur det här går. Det är ju en omställning, alla kanske inte pallar, det är ju jävligt nördigt.

På måndagen spelar GODSENT semifinal inför den enormt taggade hemmapubliken i Jönköping. Där ställs svenskarna mot vinnarna i den pågående matchen mellan SK Gaming och Immortals.
– Vi kommer fortsätta kämpa och hoppas på det bästa, säger znajder om framtiden i turneringen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport