DOTA2

AdmiralBulldog tillbaka i Alliance: Ett steg mot balans

av Tobias Lundgren
Henrik ”AdmiralBulldog” Ahnberg. Foto: Rikard Söderberg / DreamHack
Henrik ”AdmiralBulldog” Ahnberg. Foto: Rikard Söderberg / DreamHack

Efter att ha bollat med standins sedan originaluppsättningen splittrades förra året har nu Alliance spikat laguppställningen.
Detta efter att Henrik ”AdmiralBulldog” Ahnberg återförenats med laget som han vann The International 3 tillsammans med.
– Att ta tillbaka honom kommer lösa en del av problemen vi har just nu, skriver Jonathan ”Loda” Berg i ett blogginlägg.

Svenska topplaget The Alliance splittrades efter The International 4, där de floppade och misslyckades med att ta sig till slutspel. Efter att spelarna gått skilda vägar fortsatte Jonathan ”Loda” Berg och Joakim ”Akke” Akterhall att spela under namnet Alliance, med en rad standins på de vakanta positionerna.
Formen svajade och ett tag såg de ut att vara ljusår från formen som gav dem segern i The International 3, men nu har Loda talat ut om det gångna året i ett blogginlägg.
– Det har varit ett tungt år, men för några månader sedan kunde ni se en ljusglimt efter en lång svacka. Vi bestämde oss för att spela med Pajkatt, men var inte säkra på de två andra spelarna. Vi försökte spela med EGM igen, men kunde inte hitta samma synergi som tidigare och att ta bort honom ur laget var ett av de svåraste besluten jag tagit.

”Vi hade fortfarande samma problem”

Därefter spelade laget med Sébastien ”7ckingMad” Debs och Niclas ”Niqua” Westergård en tid och började hitta formen igen. Men trots vissa framgångar märkte Loda av en brist på kemi när det drog ihop sig till tajta matcher.
– Niquas spelstil klickade inte med de övriga i laget. Sedan hade vi mycket problem med kommunikationen. Jag övervägde att byta upp Niqua innan StarLadder för jag visste att laget hade problem, men jag trodde på honom och ville att han skulle få spela turneringen med oss. Vi besegrade Secret och Niqua spelade bra men vi hade fortfarande samma problem. Det är svårt att ta bort sin vän från en laguppställning han lagt så mycket tid på men jag vet att det är rätt beslut.

”Kommer göra våra fans stolta”

För Alliance trogna fans kommer Lodas åtgärd förmodligen som en skänk från ovan. Han beslutade sig efter StarLadder för att återigen plocka in AdmiralBulldog i laguppställningen.
– Att ta tillbaka honom är ett steg mot balans. Det kommer lösa en del problem vi har nu, inte alla eftersom vi fortfarande är under konstruktion, men med lite tid kommer vi bli att räkna med. Det lovar jag.
– Vi kommer göra våra lojala fans stolta och vi kommer göra oss själva stolta. Det här är vår slutgiltiga lineup, avslutar han uttalandet.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport