DOTA2

Akke: Tänk på att det är människor ni pratar om

av Tobias Lundgren
Joakim ”Akke” Akterhall till vänster, under The International 4.
Joakim ”Akke” Akterhall till vänster, under The International 4.

Årets säsong av ASUS ROG DreamLeague började skakigt, med ett uppmärksammat schemabråk och en konflikt om inhoppare i lagen.
DreamHack fick motta massiv kritik från communityn – men nu hoppar svenske Dota2-stjärnan Joakim ”Akke” Akterhall in och försvarar dem och arrangören Robert ”Nukes” Larsson.
– Många har klagat på admins som inte upprätthåller reglerna, men när någon gör det så tar alla fram högafflarna och startar en häxjakt, skriver Akke i sin blogg.

ASUS ROG DreamLeague är inne på sin andra säsong, men starten blev allt annat än en succé då ett bråk utbröt efter att Team Tinker blev tilldömda en förlust när de inte velat spela med en inhoppare. Efter beslutet fick DreamLeagues admins hård kritik av communityn, bland annat på Reddit, och senare beslutade sig DreamHack för att kasta om i organisationen och ta in James ”2GD” Harding och Bruno Carlucci som extra projektledare för att motverka framtida problem.

”Började skriva en massa skit”

Nu när de största svallvågorna lagt sig tar svenske Dota2-stjärnan Joakim ”Akke” Akterhall DreamLeague och deras admins i försvar i en bloggpost på TV6-sajten. Där drar han paralleller mellan kritiken mot DreamLeague och kritiken som Starladder fick utstå då de under en showmatch visade sig ha fusk aktiverade, något spelarna sedan utnyttjade.
– Det var en kul idé att ha på fusk och krydda matcherna genom att spawna en groda och en tron i mitten av kartan. Problemet var att spelarna började använda fusken då de märkte att de var på. Nästa gång kan de säga till spelarna att de inte får göra så och låta adminsen göra som de vill men istället gick folk på häxjakt och började skriva en massa skit om Matthew ”Cyborgmatt” Bailey (administratören). Han är en av de som gjort mest för scenen och förtjänar inte skiten han fick.

”Hjälp att ge konstruktiv kritik”

– Det är samma sak med Robert ”Nukes” Larsson och DreamLeague. Jag har träffat honom ett flertal gånger och det märkt att han är en kille som verkligen bryr sig om spelet. Det sorgliga är att många klagat på admins som inte tillämpar reglerna, men när någon sedan gör det tar folk fram högafflarna och går på häxjakt.

Akke uppmanar sedan folk till att tänka efter en extra gång innan de kastar ur sig glåpord och kritik på internet.
– Alla kan försöka vara lite mer vänskapliga, hjälpa varandra att ge konstruktiv kritik och tänka på att det är en person du pratar om, något som är lätt att glömma på internet.

Läs hela bloggposten här.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport