DOTA2

Alliance tvingas lämnar walk over i Dota 2 Champions League

av Tobias Lundgren

Champions League i Dota2 går in i slutskedet och i kväll skulle Alliance ha mött Fnatic och Virtus.Pro i kampen om de viktiga poängen.
Men i sista stund meddelade svensklaget att de inte kunde få ihop laget till kvällens drabbningar och nu nollställs lagets resultat i tävlingen.
– Vi har redan använt våra wild cards och kan inte boka om matcherna. Det här är endast vår eget fel, skriver Jonatan ”Loda” Berg på Twitter.

Årets insats i Dota 2 Champions League har varit långt ifrån lysande för The Alliance, men laget stod ändå på 3 vinster och 7 förluster. Om de vunnit mot Fnatic och Virtus.Pro i kvällens drabbningar hade chansen till avancemang funnits kvar. Men i sista stund meddelade laget att de drar sig ur turneringen:

”Kan inte ge dem vinster med 2-0”

Efter beskedet har Champions League-managern Artem Bykov tagit beslutet att stryka samtliga matcher Loda och hans lag gjort under den här säsongen, för att inte ge fördelar till något av de kvarvarande lagen.
– Det är uppenbart att vi inte kan ge Fnatic och Virtus.Pro vinster med 2-0 eftersom det skulle innebära att lagen som spelat 1-1 mot Alliance hamnar i en ännu sämre position än de lag som förlorar två poäng efter omräkningen, skriver han i ett uttalande.

Kunde inte använda inhopparen

Tidigare idag meddelade Alliance att de kommer spela med Kai ”H4nn1” Hanbueckers under ESL One New York i helgen, istället för Rasmus ”Chessie” Blomdin som dragits med ryggproblem en längre tid. Men H4nn1 var förhindrad att spela Champions League med Alliance eftersom han är en Fnatic-spelare.

För all info om Dota2 Champions League kan du besöka deras sajt här.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport