DOTA2

Alliance vinner WCA: ”Så lycklig”

av Björn Ehrnberg
allianceWCA

Alliance är tillbaka på ett vinnande spår.
Efter att det klassiska svenska storlaget tagit tillbaka samtliga spelare som en gång ledde till en International-seger står det nu återigen på toppen av tronen.
”Tack till alla som hejade fram oss och trodde på oss,” skriver Joakim ”Akke” Akterhall på Twitter efter vinsten turneringsvinsten i Kina.

I en turnering som omgärdats av drama fick vi äntligen se tidigare stormakten Alliance med en trofé i handen. Finalen mot LGD Gaming blev en gedigen nagelbitare som gick hela vägen till en sista, direkt avgörande, match.

Väl där valde svenskarna att köra en Naga Siren på Jonathan ”Loda” Berg, en Jakiro på Henrik ”AdmiralBulldog” Ahnberg och en Tiny på Gustav ”s4” Magnusson och trion – tillsammans med b och hemvändaren Jerry ”EGM” Lundkvist – kunde bära laget till en storslagen seger.

Och med sig hem kommer Alliance över tre miljoner kronor efter förstaplatsen på World Cyber Arena. Frågan är nu om svenskarna kan bibehålla formen och fortsätta på inkört spår när hela femman återigen är ihop igen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport